Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Парушев на 8: с „Продиджи“, викинги и Вавилонската винотека

21 разказа излизат в нов сборник на ърбън писателя

Радослав Парушев с осма книга. Снимка: Тихомир Рачев  - Парушев на 8: с „Продиджи“, викинги и Вавилонската винотека

Радослав Парушев с осма книга. Снимка: Тихомир Рачев

„Стига толкова сериозност, стига толкова социално ангажирани драми, че младите хората съвсем ще престанат да четат българска литература“, казва Радослав Парушев за новата си книга – сборника с 21 разказа „Само за напушени“, който от няколко дни е на пазара.

Обичайно за големи периоди от творчеството на Чарли, историите засягат широк спектър от приятни, ненатоварващи, но същевременно важни теми – от еволюцията на плодните прилепи до Вавилонската винотека, от Лагерта, любимата на прочутия викинг Рагнар Лотброк, до необяснимата практически фиксация на земното население към женските гърди.

Премиерата на „Само за напушени“ ще е необичайна – ще се проведе онлайн на 7 февруари, вторник, от 14 часа на страницата на изданието във Фейсбук.

Книгата, осмата за Парушев, е първият проект на най-новото българското издателство, която ще е посветено на модерната българска литература – „Гигамоно“, по името на един от неговите по ранни сборници, Project GigaMono (2007).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах