VivaPay

Първата българска медия, затворила заради пандемията

Безплатният културен гайд „Програмата“ спира след почти 20 години на пазара

 - Първата българска медия, затворила заради пандемията

Извънредното положение доведе до първото окончателно затваряне на медия. „Програмата“ спира работа на 1 април 2020 г. онлайн и на хартия, стана ясно от съобщение в programata.bg. Причината, посочена от екипа, е именно в извънредното положение.

Списание „Програмата“ излиза от 2001 г. и в продължение на почти две десетилетия беше безплатен седмичен културен гайд за цялата страна. В компактен вид изданието предоставяше информация за подбрани събития, случващи се в големите български градове: филми, спектакли, изложби, класическа и съвременна музика, партита и редица още събития с обществено значение.

Ето какво гласи съобщението за края на изданието:

„Мили приятели на „Програмата“,

Америка за България

Извънредното положение около пандемията COVID-19 затвори трайно нашата врата.

От 1 април 2020 екипът, който създаваше съдържанието на programata.bg и седмичното хартиено списание, спира своята работа.

Надяваме се възможно по-скоро културният живот да се задвижи отново. И да има добри медии, които да говорят за него и да го свързват с публиката му, каквато е била мисията на „Програмата“ от първия ѝ брой през септември 2001.

Благодарим ви, че се отбивахте тук и ни търсихте из града в продължение на толкова много години.

За нас беше чест!
Екип на „Програмата“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg