Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Първата българска медия, затворила заради пандемията

Безплатният културен гайд „Програмата“ спира след почти 20 години на пазара

 - Първата българска медия, затворила заради пандемията

Извънредното положение доведе до първото окончателно затваряне на медия. „Програмата“ спира работа на 1 април 2020 г. онлайн и на хартия, стана ясно от съобщение в programata.bg. Причината, посочена от екипа, е именно в извънредното положение.

Списание „Програмата“ излиза от 2001 г. и в продължение на почти две десетилетия беше безплатен седмичен културен гайд за цялата страна. В компактен вид изданието предоставяше информация за подбрани събития, случващи се в големите български градове: филми, спектакли, изложби, класическа и съвременна музика, партита и редица още събития с обществено значение.

Ето какво гласи съобщението за края на изданието:

„Мили приятели на „Програмата“,

Извънредното положение около пандемията COVID-19 затвори трайно нашата врата.

От 1 април 2020 екипът, който създаваше съдържанието на programata.bg и седмичното хартиено списание, спира своята работа.

Надяваме се възможно по-скоро културният живот да се задвижи отново. И да има добри медии, които да говорят за него и да го свързват с публиката му, каквато е била мисията на „Програмата“ от първия ѝ брой през септември 2001.

Благодарим ви, че се отбивахте тук и ни търсихте из града в продължение на толкова много години.

За нас беше чест!
Екип на „Програмата“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах