Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Първата одобрена предистория на „Мечо Пух“

„Имало едно време една мечка“ излиза на англоезичния пазар на 30 септември

Мечо Пух преди да стане приятел с Кристофър Робин. Илюстрация: Марк Бърджис - Първата одобрена предистория на „Мечо Пух“

Мечо Пух преди да стане приятел с Кристофър Робин. Илюстрация: Марк Бърджис

Историята как Мечо Пух се е озовал от рафта с играчки в магазина до дома на Кристофър Робин ще бъде разказана за пръв път в „Имало едно време една мечка“, първата официално одобрена предистория на романа на А. А. Милн. Новият роман е дело на детската писателка Джейн Риърдън и е създадена в стила на „Мечо Пух“. Илюстрациите на Марк Бърджис са запазили духа на оригиналните рисунки на Е. Х. Шепърд.

Това е първата предистория на „Мечо Пух“, която получава одобрението на попечителския тръст на автора и на илюстратора да се свързва с оригиналния роман. В „Имало едно време една мечка“ са разказани 10 истории, в които Пух изследва магазина, от който е купен от семейството на Кристофър Робин през 1921 г. В една от историите оживялата играчка посещава Природонаучния музей и Зоологическата градина в Лондон, в зоопарка ще се срещне с Уинипег, канадска черна мечка.

„Знаем много от историята, затова няколко сюжета веднага изникнаха в главата ми – споделя Риърдън, цитирана от „Гардиън“. – Много исках да напиша разказ за „Хародс“, защото знаем, че оригиналната играчка идва от там. Знаем, че Кристофър Робин обича да посещава Зоологическата градина заради Уинипег. Всичко, което исках да направя, е да заведа героите обратно в Стоакровата гора, защото това очакват читателите – във втората част напускаме Лондон и се отправяме към горите, където срещаме Бухал, Заек и други любимци.

„Имало едно време една мечка“ ще излезе на англоезичния пазар на 30 септември, навръх 95-годишнината от публикуването на „Мечо Пух“ (излязла през октомври 1926 г.).

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче

ДС