Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Първи кадри от „Малки жени“ на Грета Геруиг

В актьорския състав са Мерил Стрийп, Лора Дърн, Сърша Ронан, Тимоти Шаламе и Ема Уотсън

Сърша Ронан и Тимоти Шаламе за втори път са заедно пред камерата на Грета Геруиг. - Първи кадри от „Малки жени“ на Грета Геруиг

Сърша Ронан и Тимоти Шаламе за втори път са заедно пред камерата на Грета Геруиг.

Младата режисьорка Грета Геруиг работи по римейк на „Малки жени“, романа-класика на Луиза Мей Олкът за четирите сестри Мег, Джо, Бет и Ейми Марч и живота им край Бостън по време на гражданската война. 

Филмът е далеч от готов, все още няма дори трейлър, но вече има кадри от продукцията. Снимките текат в Масачузетс, където са израснали Олкът и трите ѝ сестри. Геруиг споделя, че е прекарала месеци в търсене на подходящи локации и внимателно е избирала картини и произведения на изкуството, които правилно да отразят епохата.

Във филма ще видим Мерил Стрийп като лелята на четирите сестри, Сърша Ронан в образа на Джо, Ема Уотсън ще играе Мег, Флорънс Пю („Лейди Макбет”) ще се превъплъти в Ейми, Лора Дърн играе майката на сестрите – Маргарет, Тимоти Шаламе е Лари, Ема Уотсън – Мег.

Ема Уотсън, Сърша Ронан, Флорънс Пю и Елиза Сканлън в „Малки жени“

Геруиг за втори път събира пред камерата си Ронан и Шаламе – двамата участваха в режисьорския ѝ дебют „Лейди Бърд“, номиниран за „Оскар“ през 2017 г. Тази продукция бе базирана на лични преживявания на Геруиг, режисьорката обаче споделя, че този филм ще е дори още по-личен.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Имам чувството, че е автобиография – коментира тя. – Когато преживяваш една книга, тя почти се превръща в пейзаж на твоя вътрешен свят. Става част от теб, по един дълбок и проницателен начин.“

Режисьорката сама подбира декорите, за да улови правилно духа на епохата

Смята се, че Джо е автобиографичният образ на Олкът в книгата – тя се облича в мъжки дрехи и оплаква съдбата си на жена. Самата писателка никога не се жени, което по онова време поражда въпроси за нейната сексуалност. Шаламе получава образа на Лари – съседското богато момче, приятел на Джо, който накрая ѝ предлага брак.

Джо е момиче с име на момче, Лари е момче с име на момиче – казва Геруиг. – По някакъв начин те са като близнаци, откриват се един друг преди да са се подчинили на пола си. Ще бъде погрешно да нарека Сърша красавец, а Тимоти – хубавица. И двамата имат леко двуполово качество, което ги прави перфектни за персонажите.

Книгата на Олкът от 1869 г. става филм за първи път през 1933 г., по-късно през 1949 г. по нея има минисериал, после множество сериали, но най-познатите „Малки жени” са тези от 1994 г. Продукцията на Джилиън Армстронг с участието на Уинона Райдър, Кирстен Дънст, Крисчън Бейл, Гейбриъл Бърн и Сюзан Сарандън… е с три номинации за „Оскар”, включително в категорията „Най-добра женска роля”.

Премиерата на „Малки жени“ на Геруиг ще е на 25 декември 2019 г.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах