Първи кадри от „Малки жени“ на Грета Геруиг

В актьорския състав са Мерил Стрийп, Лора Дърн, Сърша Ронан, Тимоти Шаламе и Ема Уотсън

Сърша Ронан и Тимоти Шаламе за втори път са заедно пред камерата на Грета Геруиг. - Първи кадри от „Малки жени“ на Грета Геруиг

Сърша Ронан и Тимоти Шаламе за втори път са заедно пред камерата на Грета Геруиг.

Младата режисьорка Грета Геруиг работи по римейк на „Малки жени“, романа-класика на Луиза Мей Олкът за четирите сестри Мег, Джо, Бет и Ейми Марч и живота им край Бостън по време на гражданската война. 

Филмът е далеч от готов, все още няма дори трейлър, но вече има кадри от продукцията. Снимките текат в Масачузетс, където са израснали Олкът и трите ѝ сестри. Геруиг споделя, че е прекарала месеци в търсене на подходящи локации и внимателно е избирала картини и произведения на изкуството, които правилно да отразят епохата.

Във филма ще видим Мерил Стрийп като лелята на четирите сестри, Сърша Ронан в образа на Джо, Ема Уотсън ще играе Мег, Флорънс Пю („Лейди Макбет”) ще се превъплъти в Ейми, Лора Дърн играе майката на сестрите – Маргарет, Тимоти Шаламе е Лари, Ема Уотсън – Мег.

Ема Уотсън, Сърша Ронан, Флорънс Пю и Елиза Сканлън в „Малки жени“

Геруиг за втори път събира пред камерата си Ронан и Шаламе – двамата участваха в режисьорския ѝ дебют „Лейди Бърд“, номиниран за „Оскар“ през 2017 г. Тази продукция бе базирана на лични преживявания на Геруиг, режисьорката обаче споделя, че този филм ще е дори още по-личен.

Америка за България

Имам чувството, че е автобиография – коментира тя. – Когато преживяваш една книга, тя почти се превръща в пейзаж на твоя вътрешен свят. Става част от теб, по един дълбок и проницателен начин.“

Режисьорката сама подбира декорите, за да улови правилно духа на епохата

Смята се, че Джо е автобиографичният образ на Олкът в книгата – тя се облича в мъжки дрехи и оплаква съдбата си на жена. Самата писателка никога не се жени, което по онова време поражда въпроси за нейната сексуалност. Шаламе получава образа на Лари – съседското богато момче, приятел на Джо, който накрая ѝ предлага брак.

Джо е момиче с име на момче, Лари е момче с име на момиче – казва Геруиг. – По някакъв начин те са като близнаци, откриват се един друг преди да са се подчинили на пола си. Ще бъде погрешно да нарека Сърша красавец, а Тимоти – хубавица. И двамата имат леко двуполово качество, което ги прави перфектни за персонажите.

Книгата на Олкът от 1869 г. става филм за първи път през 1933 г., по-късно през 1949 г. по нея има минисериал, после множество сериали, но най-познатите „Малки жени” са тези от 1994 г. Продукцията на Джилиън Армстронг с участието на Уинона Райдър, Кирстен Дънст, Крисчън Бейл, Гейбриъл Бърн и Сюзан Сарандън… е с три номинации за „Оскар”, включително в категорията „Най-добра женска роля”.

Доза Щастие

Премиерата на „Малки жени“ на Геруиг ще е на 25 декември 2019 г.

Избрано

ПИРформанс

Bookshop 728×90