Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи кадри от „Сноудън“ на Оливър Стоун (видео)

Трейлърът на новия филм не показва главния актьор – Джоузеф Гордън-Левит

В момента се предполага, че Едуард Сноудън е в Русия, която му осигури политическо убежище. - Първи кадри от „Сноудън“ на Оливър Стоун (видео)

В момента се предполага, че Едуард Сноудън е в Русия, която му осигури политическо убежище.

Първият трейлър на новия филм на Оливър Стоун, посветен на изтичането на информация от Националната служба за сигурност на САЩ, вече е онлайн. И точно както главния си герой – Едуард Сноудън, открива твърде малко и играе с плътно прибрани карти.

Клипът до известна степен е просто тийзър – дълъг е минута и 26 секунди, но в него не е показан Джоузеф Гордън-Левит, който ще изиграе Сноудън, или Шейлин Уудли (приятелката му Линдзи Милс), нито пък каквато и да е друга сцена от самия филм.

Вместо това пред зрителя изплува серия от кадри от различен ъгъл на американското знаме, което постепенно се обръща с главата надолу и се появява надпис пародия на клетвата за вярност – „Подслушвани/за свобода/и справедливост за всички“.

Историята на Сноудън вече бе филмирана два пъти – в документалния Citizenfour, който спечели и Оскар,  на режисьора Лаура Пойтръс; както и в Time of the Octopus на Анатоли Кучерена, чиято премиера предстои на Коледа 2015 г.

В средата на 2013 г. Едуард Сноудън огласи секретната програма „Призма“ на американското правителство, според която сред гражданите е било осъществявано повсеместно подслушване, като така са били нарушавани основните им права. По-късно САЩ повдигна срещу Сноудън обвинения за кражба на държавна собственост и за неразрешено разпространяване на информация за националната сигурност. В момента се предполага, че американецът е в Русия, която му осигури временно политическо убежище.

https://youtu.be/LUWFm6b1IPI

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90