VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Първи кадри от „Вещерът“, претендент за мястото на „Троновете“

„Нетфликс“ бързат с новия американо-полски сериал, с който да излязат срещу „Властелинът на пръстените“ на „Амазон“

Хенри Кавил в ролята на ловеца на чудовища Гералт от Ривия. Снимка: „Нетфликс“ - Първи кадри от „Вещерът“, претендент за мястото на „Троновете“

Хенри Кавил в ролята на ловеца на чудовища Гералт от Ривия. Снимка: „Нетфликс“

След смъртта и погребението на „Игра на тронове“ е време да намерим ново епично приключение, на което да се отдадем изцяло. За щастие на феновете, приключенията, които биха се конкурирали директно с най-добрите сериали на HBO, са две. „Амазон“ бързо напредва с екранизацията на „Властелинът на пръстените“.

Междувременно „Нетфликс” разработва също толкова интригуващата вселена от поредицата „Вещер” на Анджей Сапковски. И докато „Амазон” влезе в новините с началото на снимките на сериала за Средната земя в Нова Зеландия, „Нетфликс” представи на света първите кадри от „Вещерът”.

Дори и да не сте чували за писателя Сапковски, може да сте играли „Вещерът” – играта, чиято трета част бе призната за една от най-популярните за 2015 г. Но ако сте чели книгите, знаете за какво става дума – вещерите са професионални ловци на чудовища, които (с обучение, тренировки и модификации на тялото) развиват свръхестествени способности в ранна възраст, за да се сражават със смъртоносни зверове.

Хенри Кавил, вещерът. Снимка: „Нетфликс“

У нас между 2008 и 2011 г. са издадени 8 книги от поредицата. Действието тече във вселена, подобна на тази, която очаквате от книгите на Толкин – Континент, населен с всякакви раси и животни.

Америка за България

За разлика от „Игра на тронове”, където е трудно човек да открие любим герой (защото много от тях умират, когато най-малко очакваме), „Вещерът” има главна фигура, която е в центъра на всичко. Това е Гералт от Ривия и в адаптацията на „Нетфликс” в ролята ще гледаме Хенри Кавил (беше Супермен, предстои му да бъде Шерлок Холмс).

„Гералт от Ривия, самотен ловец на чудовища, се бори да намери своето място в свят, в който хората често се оказват по-злонамерени от животните. Но когато съдбата го среща с могъщата магьосница Йенефер от Венгeрберг и с Цири – млада принцеса с опасна тайна – тримата трябва да се научат да оцеляват заедно на все по-опасния Континент“, гласи официалното описание на сюжета, разпространено от студиото.

Шоурънър и изпълнителен продуцент е Лорън Шмид („Западното крило”, „Частна практика”). Сред обявените дотук хора от екипа прави впечатление името на родения в Русия Алик Сахаров, режисирал епизоди от прочути сериали като „Семейство Сопрано”, „Рим”, „Престъпна империя”, „Декстър”, „Американците”, „Къща от карти”, „Игра на тронове”.

Трейлър още няма, но на 19 юли сериалът ще бъде представен на „Комик Кон“ в Сан Диего и е твърде вероятно тогава да бъде показан и първият трейлър на „Вещерът”. Вече се знае, че сериалът ще има осем епизода и трябва да тръгне в края на тази година.

Още кадри от „Вещерът“:

Гералт от Ривия. Снимка: „Нетфликс“

Аня Шарлота като магьосницата Йенефер. Снимка: „Нетфликс“

Фрея Алън като принцеса Цири. Снимка: „Нетфликс“

Цири. Снимка: „Нетфликс“

Гералт от Ривия. Снимка: „Нетфликс“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg