Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Първи май: 9 часа рок за труда и протест

Три шествия с начален час 11 организират в София. Ограничения на движението

Тази година манифестацията на БСП ще се проведе под лозунга „Справедливост сега“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Първи май: 9 часа рок за труда и протест

Тази година манифестацията на БСП ще се проведе под лозунга „Справедливост сега“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Първомайско шествие с концерт организира КТ „Подкрепа”. Процесията тръгва в 11 ч. от площад „Света Неделя”, ще мине през бул. „Витоша“ и НДК и ще завърши около музея „За земята и хората”.

Там от 12,30 ч. ще започне концертът „Рок за труда“, който ще продължи до 22 ч. На сцената ще се качат Милена, Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Валди Тотев, Буги Барабата, групите „Криза“, „Еталон“, „Синдикатът“, „Хоризонт“, „Дисонанс“…

И докато „Подкрепа” кани трудещите се да се позабавляват, от Синдикат „Защита” ги призовават да протестират под прозорците на Министерството на здравеопазването срещу „унизителното заплащане, съсипаното здравеопазване, спекулативното нарастване на цените, ниския жизнен стандарт, тормоза и терора от работодатели и управляващи”. Второто събитие започва в 11 ч., когато започва и шествието на „Подкрепа”.

Отново в 11 ч. предстои и манифестацията на БСП. Под надслов „Справедливост сега“, социалистите ще тръгнат по софийските улици от катедралния храм „Александър Невски” и ще завършат шествието си пред площад „Независимост”. Изпълнения на живо ще имат Николина Чакърдъкова и „Тоника”.

Независимо от политическите си убеждения, всички трудещи се днес могат да се повозят на ретро трамвая – той тръгва от площад „Възраждане”, минава през площад „Македония”, „Алабин”, „Мария Луиза” и се връща отново на „Възраждане”. Началните му часове са 16, 16,40 и 17,20. Обиколките му ще продължат и всяка сряда пред май, посветени на 140-годишнината от обявяването на София за столица и на 20-годишнината от реставрирането и пускането в движение на ретро трамвая.

За всички е и концертът от 18 ч. под купола на Ларгото – с изпълненията на вокален квартет „Славей” и лауреатите на националния конкурс „Пиленце пее“.

Ограничения на движението

От Столична община предупреждават, че на 1 май ще има промени в движението: от 19 ч. на 30 април до приключване на мероприятията на 1 май се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”; на пл. „Княз Александър І”; на пл. „Св. Александър Невски” и на моста пред Националния стадион „Васил Левски“. На 1 май от 11 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски” и пл. „Независимост“; по ул. „Леге“ между ул. „Съборна“ и бул. „Цар Освободител“ и по бул. „Княз Ал. Дондуков“ от ул. „Веслец“ до бул. „Кн. Мария Луиза“.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за горепосочените време и места.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg