POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи поглед към Джони Деп като Луи XV

Филмът за бурната любов между краля и Жана дю Бари е първата главна роля на Деп след делото срещу Амбър Хърд

Ще видим Джони Деп като Луи XV най-рано през 2023 г. - Първи поглед към Джони Деп като Луи XV

Ще видим Джони Деп като Луи XV най-рано през 2023 г.

Джони Деп се завръща към киното след съдебните престрелки с бившата си съпруга – в първата си роля от три години насам той ще бъде френският крал Луи XV. Актьорът вече приключи снимките по историческия филм „Жана дю Бари“ на френската режисьорка Майвен льо Бескьо. Тя също ще има роля пред камерата – ще влезе в образа на едноименната фaворитка, съобщава „Дедлайн“.

Драмата се базира слабо на живота на мадам дю Бари, последната метреса на Луи XV във Версайския двор. Незаконна дъщеря на шивачка, Дю Бари е необичайно интелигентна и красива – качества, които несъмнено ѝ помагат да се изкачи в йерархичната стълбица на високото парижко общество на XVIII в. Тя бързо печели вниманието на краля и се превръща в негова любимка. Той използва връзката им, за да възвърне апетита си за живот, гласи синопсисът на филма. Кралят силно се влюбва. Противно на всяко благоприличие, той я кaни дa заживее във Версай и пристигането ѝ обещава да създаде голям скандал в двореца.

Новината за новата роля на Деп дойде съвсем скоро след като актьорът излезе победител в делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд през лятото. Присъдата на журито, че Хърд дължи на Деп малко над 10 млн. долара, дойде в началото на юни, а през август бе съобщено, че той вече работи по френския филм.

Снимките продължиха 11 месеца на различни локации във Франция, включително и във Версайския дворец. „Жана дю Бари“ вече е в процес на постпродукция, съобщава „Дедлайн“. Филмът е копродукция между няколко държави, включително Гърция, Румъния, Унгария, Полша и други.

„Жана дю Бари“ все още няма премиерна дата, но според някои източници ще тръгне по кината през 2023 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg