Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Първи поглед към игралния „Цар Лъв“ (видео)

Доналд Глоувър е господар на саваната в римейка на анимацията на „Дисни“

Лъвчето Симба е създадено с CGI ефекти. - Първи поглед към игралния „Цар Лъв“ (видео)

Лъвчето Симба е създадено с CGI ефекти.

„Дисни“ пусна първи кадри от новия си игрален римейк на анимационния филм от 1994 г. „Цар Лъв“ в четвъртък, Деня на благодарността за американците. Тийзърът започва така, както и любимият на милиони деца „Цар Лъв“ – изгрев над саваната, полет на ято птици, устремени към слънцето…

„Всичко, което светлината докосва, е нашето царство“, казва Муфаса, озвучен от Джеймс Ърл Джоунс.

Преживяването не е ново за Джоунс, той озвучаваше достолепния цар на животните и в оригинала на „Дисни“.

Лъвчето Симба е създадено с CGI ефекти. Глас му дава Доналд Глоувър, познат и с алтерегото си Чайлдиш Гамбино. Вироглавата Нала говори с гласа на Бионсе, коварният Скар е озвучен от Чиуетел Еджиофор („12 години в робство“), Алфре Удард е майката на Симба Сараби. Любимото дуо Тимон и Пумба е поверено съответно на Били Айхнер и Сет Роугън. В състава влиза и един тв водещ – Джон Оливър ще даде глас на птицата Зазу.

Америка за България

Подбраните в краткото видео сцени покриват това, което публиката вече е виждала от оригинала.

Режисьор на игралния филм е Джон Фавро, който вече има опит в жанра – през 2016 г. направи игрална версия на друга детска класика, „Книга за джунглата“, с гласовете на Бил Мъри, Скарлет Йохансон, Идрис Елба…

Това е поредният от серия игрални версии на анимации на „Дисни“. В списъка на предстоящите нови игрални продукции влизат „Дъмбо“, „Аладин“, „Мулан“, „Лейди и Скитника“.

Премиерната дата на „Цар Лъв“ е насрочена за 19 юли 2019 г.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3