Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Първи поглед към игралния „Цар Лъв“ (видео)

Доналд Глоувър е господар на саваната в римейка на анимацията на „Дисни“

Лъвчето Симба е създадено с CGI ефекти. - Първи поглед към игралния „Цар Лъв“ (видео)

Лъвчето Симба е създадено с CGI ефекти.

„Дисни“ пусна първи кадри от новия си игрален римейк на анимационния филм от 1994 г. „Цар Лъв“ в четвъртък, Деня на благодарността за американците. Тийзърът започва така, както и любимият на милиони деца „Цар Лъв“ – изгрев над саваната, полет на ято птици, устремени към слънцето…

„Всичко, което светлината докосва, е нашето царство“, казва Муфаса, озвучен от Джеймс Ърл Джоунс.

Преживяването не е ново за Джоунс, той озвучаваше достолепния цар на животните и в оригинала на „Дисни“.

Лъвчето Симба е създадено с CGI ефекти. Глас му дава Доналд Глоувър, познат и с алтерегото си Чайлдиш Гамбино. Вироглавата Нала говори с гласа на Бионсе, коварният Скар е озвучен от Чиуетел Еджиофор („12 години в робство“), Алфре Удард е майката на Симба Сараби. Любимото дуо Тимон и Пумба е поверено съответно на Били Айхнер и Сет Роугън. В състава влиза и един тв водещ – Джон Оливър ще даде глас на птицата Зазу.

Подбраните в краткото видео сцени покриват това, което публиката вече е виждала от оригинала.

Режисьор на игралния филм е Джон Фавро, който вече има опит в жанра – през 2016 г. направи игрална версия на друга детска класика, „Книга за джунглата“, с гласовете на Бил Мъри, Скарлет Йохансон, Идрис Елба…

Това е поредният от серия игрални версии на анимации на „Дисни“. В списъка на предстоящите нови игрални продукции влизат „Дъмбо“, „Аладин“, „Мулан“, „Лейди и Скитника“.

Премиерната дата на „Цар Лъв“ е насрочена за 19 юли 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg