Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи поглед към малката сестра на Шерлок, заради която „Нетфликс“ отива на съд

Филмът тръгва през септември, независимо от делото, заведено от наследниците на Артър Конан Дойл

Хенри Кавил (от ляво надясно), Сам Клафлин и Мили Боби Браун като Шерлок, Майкрофт и Енола Холмс - Първи поглед към малката сестра на Шерлок, заради която „Нетфликс“ отива на съд

Хенри Кавил (от ляво надясно), Сам Клафлин и Мили Боби Браун като Шерлок, Майкрофт и Енола Холмс

За детективския талант на непозната по-малка сестра на Шерлок и Майкрофт разказва новият филм на „Нетфликс“ „Енола Холмс“, който ще име премиера през септември 2020 г. в „Нетфликс“. В главната роля влиза младата Мили Боби Браун, позната като Единадесет от сериала „Странни неща“.

Продукцията е базирана на книжната поредица на Нанси Спрингър, която решава да допише класическата история на Артър Конан Дойл. Действието се развива във Великобритания по време викторианската епоха, докато Енола се бори за свободата си да бъде жената, която иска, без да ѝ поставят ограничения. Навръх 16-годишния ѝ рожден, майка ѝ изчезва и Енола остава на грижите на двамата си по-големи братя. Девойката решава да тръгне по следите на майка си, дегизира се като момче и бяга от дома си с влак към Лондон. Момичето обаче не намира майка си, а попада на престъпна конспирация, експлоатираща човешките права.

Енола тръгва по следите на майка си, но попада на престъпна схема в Лондон.

Във филма участват още Хенри Кавил („Вещерът“) в ролята на Шерлок, Сам Клафлин като Майкрофт и Хелена Бонам Картър като ексцентричната майка на тримата детективи. Режисьор е Хари Брабиър, работил по „Убивайки Ийв“ и „Fleabag“.

Вижте още: СУПЕРМЕН Е НОВИЯТ ШЕРЛОК ХОЛМС

В „Енола Холмс“ има и „важна любовна история“ – топла връзка между Енола и Шерлок, възприел ролята на бащина опора за малката си сестра. Необичайните чувства на Шерлок обаче, както и уважението му към правата на жените, предизвикват недоволството на наследниците на Артър Конан Дойл. Попечителският му тръст ще съди „Нетфликс“ за образа на персонажа, който е в противоречие с онзи в книгите на Дойл. Делото се води от няколко години, като първоначално е заведено срещу Спрингър и „Пенгуин рандъм хаус“ като нейни издатели. Откакто правата на поредицата бяха купени от „Нетфликс“, в списъка с подсъдими влезе и стриймнг компанията, пише „The Verge“.

Топлите чувства, които Шерлок изпитва към Енола, накараха наследниците на създателя му Артър Конан Дойл да заведат дело.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90