VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи тийзър към „Пръстените на силата“

Кадри с елфическите владетели Галадриел и Елронд като млади и с чернокожия синеок елф (видео)

В годините преди да стане владетелка на Лотлориен, Галадриел е предводителка на армия. Снимка: Стопкадър от видеото - Първи тийзър към „Пръстените на силата“

В годините преди да стане владетелка на Лотлориен, Галадриел е предводителка на армия. Снимка: Стопкадър от видеото

Първо видео към „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ показа „Амазон“ по време на почивката между двете полувремена на най-голямото спортно събитие в САЩ – Суперкупата по американски футбол, което се проведе на 13 февруари. Действието на сериала ще се развива векове преди събитията, познати на зрителите от „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, но някои от основните персонажи са добре познати.

„Пръстените на силата“, чийто първи сезон е подкрепен с 500 млн. долара от „Амазон“, ще разкаже за събитията, случили се след победата на злия бог Мелкор (или Моргот). Макар и той да е надвит, неговият чирак и верен генерал Саурон е изчезнал безследно. Със задачата да го открие, както и да издири всички останали помощници на Мелкор, е натоварен друг познат персонаж – младата Галадриел (Морфид Кларк), предводителка на Северните армии. Съдейки по кадрите от тийзъра от неделя вечер, това ще бъде много различна версия на Галадриел (Кейт Бланшет), владетелката на Лотлориен, която видяхме от пътешествието на Фродо.

Зрителите ще разпознаят още места и герои от двете трилогии на Питър Джаксън – например кралството на джуджетата Казад-дум. Ще видим младия Исилдур (Максим Болдри), който по-късно ще се превърне в митологична фигура заради смелостта си да отнеме Единствения пръстен от Саурон, както и младия Елронд Полуелф (Робърт Арамайо, който игра и младия Нед Старк в „Игра на тронове“), много години преди да стане лорд на Ломидол. Има и кадри с черния елф Арондир (Измаел Круз Кордова).

Освен това Оуейн Артър ще влезе в образа на Дурин Пети – име, което веднага поражда асоциации с „Властелина“, Чарлз Едуардс ще бъде Келебримор, елфическият ковач, който създава всемогъщите пръстени.

Шоурънъри и продуценти на сериала са Дж. Д. Пейн и Патрик Маккей.

Първият епизод на сериала е планиран за 2 септември, ще тръгне в платформата „Амазон прайм“ и всеки следващ епизод ще излиза в петъчните дни.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС