Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Първи тийзър на „Игра на тронове“. Джон Сняг ни гледа (видео)

Миналото вече е написано, казва Триокия гарван Макс фон Сюдов

Новият клип показва много кадри от предходни сезони – убийства, кръв и драконски рев. Началото му обаче е посветено на Джон Сняг. - Първи тийзър на „Игра на тронове“. Джон Сняг ни гледа (видео)

Новият клип показва много кадри от предходни сезони – убийства, кръв и драконски рев. Началото му обаче е посветено на Джон Сняг.

Духът на Джон Сняг продължава да витае над „Игра на тронове“. В първия тийзър на шестия сезон на сериала близо 20 секунди са съсредоточени в образа на убития герой. „Миналото вече е написано“, заявява зад кадър персонажът на Макс фон Сюдов и задълбочава мистерията жив ли е Джон Сняг, или повече няма да го видим на екрана.

Новият клип показва много кадри от предходни сезони – убийства, кръв и драконски рев. Началото му обаче е посветено на Джон Сняг, който изпълва екрана. Зад кадър говори Триокия гарван (Макс фон Сюдов):

„Наблюдаваме. Слушаме. Помним. Миналото вече е написано. Мастилото е засъхнало.“

След като зрителят вижда само за няколко секунди някои от най-запомнящите се и страховити мигове от „Игра на тронове“ до момента, както и вече мъртвия Джон Сняг, на фона на черен екран се чува гласът на Бран Старк, който се очаква да е съществена част от шестия сезон:

„Те нямат никаква идея какво предстои.“

Рекламната кампания на новия „Игра на тронове“, който тръгва през април догодина, започна отново с Джон Сняг. Редица американски градове една сутрин осъмнаха с огромни билборди с окървавения лик на героя.

В средата на септември, след няколко месеца хладнокръвно мълчание около смъртта на смелия командир на Стража, актьорът Кит Харингтън поддаде на натиска и потвърди онова, което всички фенове подозират – че героят му не е мъртъв. Или поне е достатъчно жив, за да го видим в „Игра на тронове“ поне още няколко пъти.

Харингтън потвърди това пред холандското списание „Хюмо“ в следния диалог с интервюиращия:

Кит: – Важното е, че сега знам точно колко време продължава договорът ми, а междувременно…

Интервюиращ: – Колко сезона още?

Кит: – Добър опит (смее се). Не мога да говоря за това. Нека просто кажем, че „Игра на тронове“ ще остане част от живота ми известно време, вероятно ще съм в 30-те си години, когато приключи. Едно нещо е сигурно: денят, в който вече не съм в сериала, ще е денят, в който ще се зарина с кино проекти (смее се)“.

Можем да очакваме всичко – конспирацията е част от добре замислена рекламна стратегия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg