POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи тийзър от осмия сезон на „Игра на тронове“ (видео)

Без игрални кадри, без кодове за предстоящата развръзка

Стопкадър от тийзъра на осми сезон на „Троновете“ - Първи тийзър от осмия сезон на „Игра на тронове“ (видео)

Стопкадър от тийзъра на осми сезон на „Троновете“

НВО продължава да не издава какво предстои в последния сезон на „Игра на тронове“, въпреки че премиерата му е през април 2019 г. Пуснат бе първи тийзър на новите шест серии и в 30-те секунди все още няма игрални кадри.

Краткото видео е озаглавено „Драконов камък“ и представлява красива визуализация на войната, която предстои да сблъска огън и лед – последната битка на живите срещу Белите бродници и безбройната им армия от възкресени мъртъвци. Поредицата книги на Джордж Р. Р. Мартин е озаглавена „Песен за огън и лед“ и това е най-простото описание на случващото се в клипа.

Виждаме как масата от Драконов камък с триизмерната карта на Вестерос бива погълната от една страна от смразяващия студ, а от другата избухва в пламъци. Вледенени са фигурката на вълчището на рода Старк, един дракон, а жертва на изпепеляващия всичко по пътя си огън става лъвът на Ланистър. Там, където двете стихии се срещат, се образува стена от материал, приличащ на драконово стъкло.

Феновете веднага се хвърлиха в догадки, че в рамките на шестте епизода, всеки дълъг над 60 минути, ще бъде издигнат нов Вал. Това обаче е малко вероятно и по-скоро намеква, че единствената защита на човешкия свят е драконовото стъкло, което е смъртоносно за Белите бродници.

Последните шест епизода са поверени на режисьорите Дейвид Нътър, добре познат на зрителите със знакови епизоди като „Дъждовете на Кастамир“ („Червената сватба“), и Мигел Сапочник („Битката на копелетата“) и на шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс, които са поели финалния епизод на осми последен сезон. Дотук се знае, че Сапочник е снимал „най-голямата батална сцена в историята на телевизията“, а според Питър Динклидж (Тирион Ланистър) сблъсъкът ще накара „Битката на копелетата“ „да изглежда като увеселителен парк“.

Сюжетната линия на осми сезон се пази под строга тайна. Потвърдено е от екипа на сериала обаче, че първият епизод на предстоящия сезон ще започне с пристигането на Денерис и армията ѝ в Зимен хребет. Проблеми вероятно ще възникнат между Джон Сняг и Санса, когато тя разбере, че Джон е подвил коляно на драконовата кралица, противно на съветите ѝ.

„Троновете“ спечелиха награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал по-рано през годината, а следващата надпревара ще е последното им участие в състезанието за статуетка.

Въпреки слуховете, че премиерната дата със сигурност ще бъде обявена преди Коледа, засега ясен остава само премиерният месец: април 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg