Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър към последния сезон на Хенри Кавил като Гералт (видео)

Третият сезон на „Вещерът“ разделен на две части, първата тръгва през юни

Хенри Кавил като Гералт във „Вещерът 3“. Снимка: Стопкадър - Първи трейлър към последния сезон на Хенри Кавил като Гералт (видео)

Хенри Кавил като Гералт във „Вещерът 3“. Снимка: Стопкадър

Дивия лов за Цири показва първият трейлър към „Вещерът 3“. Новите епизоди ще бъдат разделени на две части и тръгват това лято, а сезонът е последен за Хенри Кавил като Гералт от Ривия. В четвъртия сезон вещерът ще бъде Лиам Хемсуърт.

В първото видео към предстоящите епизоди Гералт се среща с чувство, нетипично за характера му на студенокръвен ловец на глави – страх. Поводът, разбира се, е повереницата му от съдбата Цирила, която със своите магически способности е издирвана както на Континента, така и от сили от други сфери. Монарси, магьосници и чудовища се надпреварват кой първи ще се добере до нея, а Гералт междувременно укрива Цири в училището за магия Аретуза с помощта на Йенефер, се казва в синопсиса. Натоварена със задачата да разбере мащаба на магическите сили на лъвчето от Цинтра, магьосницата всъщност се озовава сред политическа буря с тъмна магия, предателства и опит за преврат.

Опасности дебнат и от други измерения, докато Цири е преследвана и от Дивия лов – група призраци, преследващи момичето заради т. нар. Стара кръв във вените ѝ, която дава и необичайно силни магически умения. Във фолклора на „Вещерът“ Дивият лов се възприема и като поличба за предстояща война.

Освен Кавил, в ролите си се завръщат Фрея Алън като Цирила и Аня Шалотра като Йенефер. Шоурънър на сериала остава Лорън Шмид Хисрич, която черпи вдъхновение за сюжета на адаптацията както от литературната поредица на Анджей Сапковски, така и от видеоигрите по романите.

Първата част на трети сезон тръгва в платформата на „Нетфликс“ на 29 юни. Втората е с премиера месец по-късно, на 27 юли.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90