Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Първи трейлър към сериала предистория на „Вещерът“

За събитията, довели до сливането на световете на елфи, чудовища и хора в една вселена

Елфите са основни действащи лица в предстоящия сериал. Снимка: Стопкадър - Първи трейлър към сериала предистория на „Вещерът“

Елфите са основни действащи лица в предстоящия сериал. Снимка: Стопкадър

Историята на елфите от вселената на „Вещерът“ предстои да бъде разказана в нов сериал. Спинофът „Кървав произход“ (The Witcher: Blood Origins) ще се развива 1200 години преди събитията от оригиналния сериал, ще разкаже за създаването на първия вещер и Взаимното пресичане на Сферите.

Първият трейлър към продукцията издава, че основни герои в този нов разказ ще бъдат елфите. Расата има далеч по-голяма роля в събитията от втория сезон на „Вещерът“, но зрителят все пак познава една малка част от историята им. В „Кървав произход“ ще бъдат засегнати още важни теми като създаването на първия прототип на вещерите, както и събитията, довели до Взаимното пресичане на Сферите – може би най-важният момент в света на Континента, когато световете на елфи, хора и чудовища се сливат в едно.

Продукцията черпи вдъхновение от книжната поредица „Вещерът“ на Анджей Сапковски. Романите са създадени по образците на фентъзи жанра, но с въпросното сливане на времеви и пространствени линии пристъпват в света на научната фантастика, отбелязва специализираният сайт „Полигон“.

Основно действащо лице в новия сериал е Ейле (София Браун) – „жена воин, благословена с гласа на богиня“, се казва в синопсиса. Тя е част от Гвардията на кралицата, но напуска, за да следва номадския живот на бардовете. Събития от голям мащаб я принуждават отново да хване меча в ръка, за да търси отмъщение и изкупление. В нейната компания е и жената воин Сиан (Мишел Йео), чиято мисия е да намери древен меч светиня за елфите. Основното актьорско трио допълва воинът Фиал (Лорънс О’Фуарейн), поел по пътя на отмъщението.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Продукцията на „Кървав произход“ премина през немалко пречки заради Ковид-19, на няколко пъти прекъсва снимки, наложи се и да потърси нови актьори за някои от ролите. Първоначално главната роля на Ейле бе поверена на Джоди Търнър-Смит, но актрисата е отпаднала състава заради други свои ангажименти.

Спиноф сериалът засега няма премиерна дата, но според източници в медиите „Нетфликс“ планира да го пусне през 2022 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах