Първи трейлър на „Физика на тъгата“

Новият филм на Теодор Ушев с премиера на кинофестивала в Торонто (видео)

Минотавърът от „Физиката“ на Теодор Ушев има очите на Георги Господинов. - Първи трейлър на „Физика на тъгата“

Минотавърът от „Физиката“ на Теодор Ушев има очите на Георги Господинов.

„Номинираният за „Оскар” аниматор Теодор Ушев достига ново ниво на артистизъм със сага за детските блянове и съжаленията на възрастните, която е и първият филм, изцяло анимиран на ръка с живописната техника енкаустика”.

Така в сайта на Международния филмов фестивал в Торонто е представен новият филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата” по едноименния роман на Георги Господинов. Това ще бъде световната премиера на 27-минутната анимация на живеещия в Канада български режисьор, който бе номиниран за „Оскар“ за филма си „Сляпата Вайша”, заснет също по произведение на Господинов. Прожекцията на „Физика на тъгата” ще бъде в рамките на фестивалната програма „Short cuts“.

В трейлъра, който започва с думите „Аз съм роден през 1968 г. в България — в свят, изпълнен с надежди”, чуваме гласовете на големия канадски актьор Доналд Съдърланд и неговия син Росиф.

Вижте още: ДОНАЛД СЪДЪРЛАНД ОЗВУЧАВА „ФИЗИКА НА ТЪГАТА“

Енкаустиката е восъчна живопис – техника, при която се рисува с горещ восък, като се добавят различни пигменти.

Международният филмов фестивал в Торонто е един от най-престижните в света и тази година ще бъде открит на 5 септември с филма „Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band”. Пълната му програма ще бъде обявена на 20 август.

ДНК

Пловдив Джаз Фест