Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Първи трейлър на „Физика на тъгата“

Новият филм на Теодор Ушев с премиера на кинофестивала в Торонто (видео)

Минотавърът от „Физиката“ на Теодор Ушев има очите на Георги Господинов. - Първи трейлър на „Физика на тъгата“

Минотавърът от „Физиката“ на Теодор Ушев има очите на Георги Господинов.

„Номинираният за „Оскар” аниматор Теодор Ушев достига ново ниво на артистизъм със сага за детските блянове и съжаленията на възрастните, която е и първият филм, изцяло анимиран на ръка с живописната техника енкаустика”.

Така в сайта на Международния филмов фестивал в Торонто е представен новият филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата” по едноименния роман на Георги Господинов. Това ще бъде световната премиера на 27-минутната анимация на живеещия в Канада български режисьор, който бе номиниран за „Оскар“ за филма си „Сляпата Вайша”, заснет също по произведение на Господинов. Прожекцията на „Физика на тъгата” ще бъде в рамките на фестивалната програма „Short cuts“.

В трейлъра, който започва с думите „Аз съм роден през 1968 г. в България — в свят, изпълнен с надежди”, чуваме гласовете на големия канадски актьор Доналд Съдърланд и неговия син Росиф.

Вижте още: ДОНАЛД СЪДЪРЛАНД ОЗВУЧАВА „ФИЗИКА НА ТЪГАТА“

Америка за България

Енкаустиката е восъчна живопис – техника, при която се рисува с горещ восък, като се добавят различни пигменти.

Международният филмов фестивал в Торонто е един от най-престижните в света и тази година ще бъде открит на 5 септември с филма „Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band”. Пълната му програма ще бъде обявена на 20 август.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg