Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Първи трейлър на „Фондация“ за края на света според Азимов (видео)

Премиерата на сериала е на 24 септември по „Епъл ТВ+“

Четирима персонажи движат историята във „Фондация“, Гаал Дорник е един от тях. Снимка: „Епъл“ - Първи трейлър на „Фондация“ за края на света според Азимов (видео)

Четирима персонажи движат историята във „Фондация“, Гаал Дорник е един от тях. Снимка: „Епъл“

„Епъл“ пусна официален трейлър на предстоящия си сериал „Фондация“ и предложи на зрителите по-задълбочен поглед към епичния свят по Айзък Азимов. Първият сезон на продукцията, базиран на едноименния роман на Азимов, ще разкаже за края на света и за опита на група изгнаници да построят основите на нова човешка цивилизация.

В основата на сюжета е науката психоистория, която предсказва бъдещето на базата на миналото. Неин създател е Хари Селдън (Джаред Харис). Ученият предвижда падането на Галактическата империя и тридесет хиляди години хаос, но подобно на редица подобни случаи в човешката история, предупрежденията му са пренебрегнати от властимащите. Междувременно психоисторията набира популярност и се превръща в движение, а управляващите, които от години властват в Империята, започват да се страхуват за стабилността на статуквото.

За да спаси цивилизацията, Хари Селдън разработва план, създавайки два острова за опазването на знанието – двете Фондации, и събира учени, за да напишат енциклопедия Галактика, събрала най-ценното от живота на хората до онзи момент.

Четири са персонажите с ключово значение за сюжета – те ще трябва да преодолеят тежки и смъртоносни кризи и да се съобразяват с променливия характер на последователите си, за да определят в крайна сметка съдбата на човечеството.

В актьорския състав са още Лий Пейс, Лора Бърн, Терънс Ман и др. Лу Лобел, млада чернокожа актриса, влиза в образа на Гаал Дорник, асистент на Селдън.

Шоурънър и изпълнителен продуцент е Дейвид С. Гойър („Батман в началото“, „Мъж от стомана“). В продуцентския екип е и Робин Азимов, син на Айзък Азимов.

Премиерата на първите два епизода е на 24 септември, след което нови епизоди ще бъдат качвани всеки следващ петък.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче