Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър на „Ханът и империята“

Реставрираната версия на „Хан Аспарух“ засега само с една прожекция на голям екран

Васил Михайлов като Хан Кубрат в „Ханът и империята“. Снимка: Стопкадър от трейлъра - Първи трейлър на „Ханът и империята“

Васил Михайлов като Хан Кубрат в „Ханът и империята“. Снимка: Стопкадър от трейлъра

Излезе първи трейлър на „Ханът и империята“ – филмът, създаден след съкращаване и дигитално реставриране на трилогията „Хан Аспарух“. Филмът трябваше да бъде показан на голям екран на 31 март в чест на 40-годишнината от основаването на НДК, но заради Ковид-ограниченията, които бяха в сила тъкмо до последния ден на март, датата се измести за 12 април. Засега ще има само една прожекция.

„Ханът и империята“ по филма на Людмил Стайков от 1981 г., символично ще заживее новия си живот тъкмо в НДК – преди 40 години трилогията е показана в Зала 1 по повод 1300-годишнината от основаването на България. Новата версия тръгва на голям екран като част от програмата на „Киномания“ (8 – 22 април).

Гласовете на актьорите Антоний Генов, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Аня Пенчева, Йосиф Сърчаджиев, Богомил Симеонов, Джоко Росич, Петър Слабаков и др. са автентични, но звукът е нов, а музиката е записана отново. Реставрацията е дело на Добромир Чочов, собственик и основател на „Доли Медия Студио“.

Билетите за прожекцията са в продажба, важат без презаверка, часът остава 19,30.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90