Първи трейлър на „Ханът и империята“

Реставрираната версия на „Хан Аспарух“ засега само с една прожекция на голям екран

Васил Михайлов като Хан Кубрат в „Ханът и империята“. Снимка: Стопкадър от трейлъра - Първи трейлър на „Ханът и империята“

Васил Михайлов като Хан Кубрат в „Ханът и империята“. Снимка: Стопкадър от трейлъра

Излезе първи трейлър на „Ханът и империята“ – филмът, създаден след съкращаване и дигитално реставриране на трилогията „Хан Аспарух“. Филмът трябваше да бъде показан на голям екран на 31 март в чест на 40-годишнината от основаването на НДК, но заради Ковид-ограниченията, които бяха в сила тъкмо до последния ден на март, датата се измести за 12 април. Засега ще има само една прожекция.

„Ханът и империята“ по филма на Людмил Стайков от 1981 г., символично ще заживее новия си живот тъкмо в НДК – преди 40 години трилогията е показана в Зала 1 по повод 1300-годишнината от основаването на България. Новата версия тръгва на голям екран като част от програмата на „Киномания“ (8 – 22 април).

Гласовете на актьорите Антоний Генов, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Аня Пенчева, Йосиф Сърчаджиев, Богомил Симеонов, Джоко Росич, Петър Слабаков и др. са автентични, но звукът е нов, а музиката е записана отново. Реставрацията е дело на Добромир Чочов, собственик и основател на „Доли Медия Студио“.

Билетите за прожекцията са в продажба, важат без презаверка, часът остава 19,30.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах