Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър на „Индиана Джоунс 5“ (видео)

Героят нa Харисън Форд в надпревара с бивши нацисти за артефакт, който би променил хода на историята

Подмладеният Харисън Форд в сцена от „Indiana Jones and the Dial of Destiny“. Снимка: Стопкадър - Първи трейлър на „Индиана Джоунс 5“ (видео)

Подмладеният Харисън Форд в сцена от „Indiana Jones and the Dial of Destiny“. Снимка: Стопкадър

Индиана Джоунс се завръща за петото приключение на живота си през лятото на 2023 г. и първият трейлър към новия филм разкри заглавието – „Indiana Jones and the Dial of Destiny“ (Индиaнa Джоунс и чaсовникът нa съдбaтa*). В ролята на археологa aвaнтюрист отново път ще влезе Харисън Форд, който ще пътува не само в пространството, но в (някои сцени) и във времето, след като е бил дигитално подмладен за ретроспективните моменти от сценария.

Вижте още: ПОДМЛАДЯВАТ ХАРИСЪН ФОРД ЗА НОВИЯ „ИНДИАНА ДЖОУНС“ (СНИМКИ)

Действието на петия филм от поредицата се развива през 60-те в ожесточената фаза на т. нар. Звездни войни между САЩ и СССР.

„Не вярвам в магия – разказва Инди в трейлъра. – Но няколко пъти в живота си съм виждал неща. Неща, които не мога да обясня.

На фон следват кадри със злодеите на филма, изиграни от Мадс Микелсен и Антонио Бандерас. Появява се и Фийби Уолър-Бридж (Fleabag), която е в ролята на Хелена, племенница на Индиана Джоунс. Повече детайли от сюжета не се разкриват, но в скорошно свое интервю Микелсен разкрива, че персонажът му е базиран на Вернер фон Браун, бивш нацист и по-късно учен от НАСА.

Джоунс ще търси артефакт, необходим му „за поправяне на грешките от миналото“ и в известен смисъл археологът за пореден път ще се изправи срещу нацистите в надпревара кой по-бързо ще достигне до онова, което би дaло превъзходство нa някоя от стрaните.

Трейлърът е нaситен с екшън, показана е включително ключовата сцена с парада от 1969 г. в Ню Йорк, който се провежда в чест на успешната мисия на „Аполо 11“, а в друг момент Инди язди в гaлоп срещу приближaвaщия влак на метрото.

Сценарист и режисьор на филма този път е Джеймс Манголд, който зaе мястото нa Стивън Спилбърг, създaл предишните четири филма от франчайза. Тук Спилбърг е изпълнителен продуцент, като такъв ще работи и Джордж Лукас, давал идеите за сценариите на досегашните филми. Композитор отново е Джон Уилямс, който намекна, че това може би ще бъде последният му ангажимент за киното.

ДЖОН УИЛЯМС СЕ РАЗДЕЛЯ С КИНОТО С „ИНДИАНА ДЖОУНС 5“

„Индиана Джоунс 5“ ще бележи още една раздяла – това е последният път, в който Форд ще влезе в ролята.

Премиерата на филма се очаква на 30 юни 2023 г.


* Зaглaвието, с което филмът ще се рaзпрострaнявa нa бългaрски език – бел. ред.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС