VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Първи трейлър на „Ирландеца” с Де Ниро, Пачино и Пеши

Новият филм на Скорсезе е голямата оскарова надежда на „Нетфликс”

В центъра - Ал Пачино в ролята на Джими Хофа, вдясно е Де Ниро (Франк Шийрън - Ирландеца) отляво е Рей Романо като адвоката Бил Буфалино. - Първи трейлър на „Ирландеца” с Де Ниро, Пачино и Пеши

В центъра - Ал Пачино в ролята на Джими Хофа, вдясно е Де Ниро (Франк Шийрън - Ирландеца) отляво е Рей Романо като адвоката Бил Буфалино.

Първият официален трейлър на „Ирландеца” на Мартин Скорсезе вече е онлайн. Тази есен емблематичният режисьор се завръща към любимия си (и любимия ни) жанр „гангстерска драма“. За целта авторът на „Добри момчета” се събра отново с „добрите момчета” – киноикони и негови отдавнашни музи: Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши…

Ако на оскарите имаше категория за гангстерски филм, вероятно „Ирландеца” щеше е да е с най-много номинации – въпреки че Де Ниро, Пачино и Пеши вече са печелили заветната статуетка, а след многобройни номинации не много отдавна и Скорсезе се сдоби с този трофей.

Изглежда несправедливо, че всеки от тях има само по един „Оскар“, но от „Нетфликс” са инвестирали много в проекта с надеждата „Ирландеца” да стане един от основните претенденти за „Оскар” тази година. Стрийминг гигантът има и още няколко заглавия, от които се очаква да се включат в състезанието, но филмът на Скорсезе изглежда с най-големи шансове.

Де Ниро играе ролята на наемния убиец на мафията Франк Шийрън, който е замесен в изчезването на профсъюзния лидер Джими Хофа, изигран от Пачино. Пеши е престъпният бос Ръсел Буфалино. В новия трейлър се вижда, че Шийрън е разпитван от адвоката Бил Буфалино (Рей Романо), което му дава възможност да си припомни някои по-ярки моменти от убийствената си кариера.

Америка за България

В звездния актьорски състав на „Ирландеца” блестят и имената на Харви Кайтел, Ана Пакуин, Боби Каневале.

„Ирландеца” е базиран на книгата от 2004 г. за живота на Шийрън „I Heard You Paint Houses” на бившия следовател Чарлс Бранд. Филмът ще има ограничено разпространение по кината и ще бъде достъпен в Нетфликс от 27 ноември.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg