Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър на новата българска комедия за група „Жигули“

Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков и Геро - музиканти в рокгрупа от 80-те

Михаил Билалов, Димитър Рачков и Филип Аврамов в стопкадър от „Голата истина за група „Жигули“ - Първи трейлър на новата българска комедия за група „Жигули“

Михаил Билалов, Димитър Рачков и Филип Аврамов в стопкадър от „Голата истина за група „Жигули“

Тази пролет тръгва новата българска комедия „Голата истина за група „Жигули“ и вече може да се види първият ѝ трейлър. Във видеото звучат диалози, които има шанс да влязат в ежедневната реч и да станат най-голямата реклама на филма – от уста на уста. 

„Голата истина…“ описва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си, гласи синопсисът на филма. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Фори, лидерът на „Жигули“ (Михаил Билалов), е започнал работа в попфолк индустрията, а всеки от останалите членове е поел по собствен професионален път извън музиката. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново. Ръководен от лични мотиви, Фори се нагърбва със сложната задача да изглади всички недоразумения и да поведе „Жигули“ отново към сцената, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

В главните роли влизат популярни български актьори като Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев-Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Участват още Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Това е вторият пълнометражен игрален филм на режисьора Виктор Божинов. Неговият първи проект – „Възвишение“, стана най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас, избран от читателите на „Площад Славейков“ за „Културно събитие на 2017 година“.

„Смятам, че през тази година хората ще имат нужда от повече усмивки. Ще пуснем филма тази пролет, в критичен за киноиндустрията момент, но вярвам, че всички заедно ще успеем да помогнем на българските кина да се възстановят по-бързо, а на хората ще дадем повод да се засмеят и да се замислят какво се случи с всички нас през последните 30 години“, споделя Божинов.

Оператор е Антон Бакарски, снимал „Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки”. Сценаристи са Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова („Love.Net“, „Възвишение“, „Връзки“), а продуцент на филма е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от Concept Studio („Докато Ая спеше“, „Маймуна“, „Връзки”).

Официален разпространител на филма е bTV Studios.

Трейлърът е със субтитри на български:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg