Първи трейлър на новата българска комедия за група „Жигули“

Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков и Геро - музиканти в рокгрупа от 80-те

Михаил Билалов, Димитър Рачков и Филип Аврамов в стопкадър от „Голата истина за група „Жигули“ - Първи трейлър на новата българска комедия за група „Жигули“

Михаил Билалов, Димитър Рачков и Филип Аврамов в стопкадър от „Голата истина за група „Жигули“

Тази пролет тръгва новата българска комедия „Голата истина за група „Жигули“ и вече може да се види първият ѝ трейлър. Във видеото звучат диалози, които има шанс да влязат в ежедневната реч и да станат най-голямата реклама на филма – от уста на уста. 

„Голата истина…“ описва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си, гласи синопсисът на филма. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Фори, лидерът на „Жигули“ (Михаил Билалов), е започнал работа в попфолк индустрията, а всеки от останалите членове е поел по собствен професионален път извън музиката. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново. Ръководен от лични мотиви, Фори се нагърбва със сложната задача да изглади всички недоразумения и да поведе „Жигули“ отново към сцената, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

В главните роли влизат популярни български актьори като Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев-Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Участват още Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Това е вторият пълнометражен игрален филм на режисьора Виктор Божинов. Неговият първи проект – „Възвишение“, стана най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас, избран от читателите на „Площад Славейков“ за „Културно събитие на 2017 година“.

„Смятам, че през тази година хората ще имат нужда от повече усмивки. Ще пуснем филма тази пролет, в критичен за киноиндустрията момент, но вярвам, че всички заедно ще успеем да помогнем на българските кина да се възстановят по-бързо, а на хората ще дадем повод да се засмеят и да се замислят какво се случи с всички нас през последните 30 години“, споделя Божинов.

Оператор е Антон Бакарски, снимал „Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки”. Сценаристи са Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова („Love.Net“, „Възвишение“, „Връзки“), а продуцент на филма е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от Concept Studio („Докато Ая спеше“, „Маймуна“, „Връзки”).

Официален разпространител на филма е bTV Studios.

Трейлърът е със субтитри на български:

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах