POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър на новото „Семейство Адамс“, заснето от Тим Бъртън

Сериалът „Уенсди“ разказва за дъщерята в зловещото семейство (видео)

Катрин Зита-Джоунс, Джена Ортега, Луис Гузман и Айзък Ордонез са новите семейство Адамс. Снимка: Нетфликс - Първи трейлър на новото „Семейство Адамс“, заснето от Тим Бъртън

Катрин Зита-Джоунс, Джена Ортега, Луис Гузман и Айзък Ордонез са новите семейство Адамс. Снимка: Нетфликс

Нова версия на зловещото семейство Адамс се кани да тормози малките екрани през есента. „Нетфликс“ пусна първи трейлър на дългоочаквания сериал „Уенсди“, дело на режисьора Тим Бъртън, експерт в пренасянето на всякакви странности на екрана по симпатичен начин.

Главен герой в сериала е Уенсди (Джена Ортега), дъщерята на Мортиша и Гомез Адамс, възхитена от всичко, свързано с насилие и кръв. Предвид наклонностите си към жестокост, тя сменя осем учебни заведения в рамките на пет години, последния път е изключена заради атентат с пирани в басейна, където тренира мъжки отбор. Причината? Тя е единствената, която има право да тормози брат си, както гордо заявява, докато гледа кървавата сцена.

Така семейството взема решението да премести дъщеря си в академия „Невърмур“, където Уенсди не само ще учи, но и ще опита да овладее свръхестествените си способности. Междувременно ще работи по разкриването на извършителя на масови убийства, които тероризират града, и ще се заеме с разплитането на мистерия, обгърнала родителите ѝ преди 25 години. Всичко това ще се развива на фона на типично тийнейджърските опити на Уенсди да контактува със съучениците си.

„Дори и не подозирах, че ще се озова насред кошмар – казва Уенсди в трейлъра. – Изпълнен с мистерия, хаос и убийства. Мисля, че ще ми хареса тук.“

Новото семейство Адамс съставят още Катрин Зита-Джоунс като Мортиша, Луис Гузман като Гомез и Айзък Ордонез като Пъгсли, брат на Уенсди. Гуендолин Кристи („Игра на тронове“, „Сандмен“) влиза в образа на директорката на „Невърмур“. Кристина Ричи, изиграла Уенсди в популярната поредица филми от 90-те, също ще има малка роля.

Премиерната дата на сериала все още не е обявена, но вероятно се готви за есента, отбелязват коментатори. Четири от осемте епизода са режисирани от Бъртън, той работи и като изпълнителен продуцент.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg