Първи трейлър на сериала „Бьорнстад“, по прочутата поредица на Бакман

Пет епизода за надеждата и смелостта на отделния човек да се опълчи на мнозинството

Надеждите на цял Бьорнстад падат върху плещите на местния отбор по хокей на лед. Снимка: НВО - Първи трейлър на сериала „Бьорнстад“, по прочутата поредица на Бакман

Надеждите на цял Бьорнстад падат върху плещите на местния отбор по хокей на лед. Снимка: НВО

„Бьорнстад“, популярната литературна поредица на Фредрик Бакман, скоро ще излезе като минисериал. НВО Европа пусна първи трейлър от шведската продукция, чийто сюжет ще изследва надеждите, които обединяват една малка общност, тайните, които я разкъсват, смелостта, необходима на отделния човек, за да се опълчи на мнозинството и последствията от това как едно общество възпитава момчетата си.

Режисьор на петте едночасови епизоди е Петер Грьонлунд. Участват шведските звезди Улф Стенбърг, Алиет Опхайм, Тобиаш Зилиакус, Мириам Бентх и Оливър Дюфекер.

Премиерата на „Бьорнстад“ е насрочена за края на октомври 2020 г.

Действието се развива в град Бьорнстад, в който ежедневието изглежда застинало в монотонност. Но се появява надежда – младши отбор по хокей на лед, който има шанс да се класира на националния полуфинал. Тежестта на очакванията води до насилствен акт, който ще остави дълбока травма у младо момиче и ще внесе смут в града. Следват редица обвинения, които дотолкова се разрастват, че никой от жителите на града не остава незасегнат, гласи анонсът.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Романът на Фредрик Бекман съчетава изключително завладяваща история, герои, които изскачат от страницата, уникална обстановка и вълнението и драмата на състезателния хъс – споделя Антъни Рут, изпълнителен вицепрезидент оригинални продукция на HBO Европа. – Същевременно изследва дълбоко теми, които резонират една в друга като общност, мъжественост, младост и надежда.“

Бакман е част от продуцентския екип на продукцията, заснета изцяло на шведска територия.

Едноименният роман е изключително популярен и у нас, разпространяван с логото на „Сиела“.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3