VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър на „Тъмната кула“ (видео)

Фентъзи, екшън, ужаси и уестърн в адаптацията по романите на Стивън Кинг за Стрелеца Роланд

Във филма Идрис Елба се превъплъщава в Стрелеца Роланд Дисчейн, а Матю Макконъхи е Човекът в черно.  - Първи трейлър на „Тъмната кула“ (видео)

Във филма Идрис Елба се превъплъщава в Стрелеца Роланд Дисчейн, а Матю Макконъхи е Човекът в черно.

„Човекът в черно бягаше през пустинята, а Стрелецът го следваше.“
Стивън Кинг, „Стрелецът“, книга първа от „Тъмната кула“

Екранизациите по Стивън Кинг напоследък са много – очакваме силно новият „То“ (а официалният трейлър бе впечатляващ), предстои и сериал по разказа „Мъглата“. Но от години почитателите на Краля на ужаса дебнат за реализацията на един проект и по всичко личи, че най-сетне тя ще се случи, и то без да разочарова. След изненадващата липса на кадри от предстощия „Тъмната кула“, сега вече имаме пред себе си и първия трейлър.

Във филма Идрис Елба се превъплъщава в Стрелеца Роланд Дисчейн, а Матю Макконъхи е Човекът в черно. „Тъмната кула“, по мащабната поредица на Кинг, е смесица от фентъзи, ужаси и уестърн в земи, известни като Средния свят.

Историята следи последния оцелял представител на рицарския орден на Стрелците – Роланд, в неговото търсене на Тъмната кула, смятана за връзката между всички светове. Поне ако до нея не се добере първи Човекът в черно, Уолтър, въздигнал вече унищожението сред народите на Средния свят.

Режисьор на филма е Николай Арсел („Кралска афера“). Той е работил и по сценария, съвместно с Акива Голдсман, Андерс Томас Йенсен и Джеф Пинкнър. Премиерата е на 4 август.

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90