Първични инстинкти от ада в „Новият папа” на Сорентино

Шарън Стоун и Мерилин Менсън с роли в продължението „Младият папа”

Мерилин Менсън (вляво) и Шарън Стоун ще играят неуточнени роли в „Новият папа“. Снимки: HBO - Първични инстинкти от ада в „Новият папа” на Сорентино

Мерилин Менсън (вляво) и Шарън Стоун ще играят неуточнени роли в „Новият папа“. Снимки: HBO

HBO публикува снимки на провокативната рокзвезда Мерилин Менсън и актрисата Шарън Стоун, които ще се появят в „Новият папа” на Паоло Сорентино – все още незавършения минисериал, определен като своеобразно продължение на предишната поредица на режисьора „Младият папа”, пише „Варайъти”.

Както Менсън, така и Стоун са известни като големи почитатели на „Младият папа” и на работата на Сорентино. Подробности за техните роли не се разкриват, но по снимката на Менсън изглежда, че музикантът ще играе персонаж, който не е много различен от публичния му образ. И той, и Стоун работят за първи път със Сорентино.

Новите официалните снимки идват, след като през януари HBO разпространи изображенията на Джон Малкович и Джъд Лоу (изиграл папата в предишния сериал), на които и двамата носеха папски одежди. Междувременно изтеклите наскоро снимки на Лоу от снимачната площадка в бял бански „папски” костюм на „Speedo“ предизвикаха голямо вълнение в социалните медии в Италия.

Всичко известно досега за „Новият папа” – продукция на Sky, HBO, и Canal+ Plus, е, че ще видим двама папи, единият в изпълнение на Лоу, а другият – на Малкович. Глобален разпространител ще бъде дистрибуторската компания „Fremantle“.

Сериалът е тип антология, донякъде като „Фарго” и „Истински детектив” – с променен кастинг във втория си сезон, но запазил елементи и някои герои от първия сезон. Сред актьорите, които се завръщат, са Сесил дьо Франс като София, отговорна за маркетинга на Ватикана; Людивин Сание като съпругата на швейцарски гвардеец, която е запален почитател на папата; и Силвио Орландо като свадливия, манипулативен кардинал Войело.

Основният снимачен период вече е завършен, но все още не е посочена дата на премиера.

Излъчването на „Младият папа”, създаден и продуциран от Сорентино след като спечели „Оскар” за чуждоезичен филм за „Великата красота”, започна по Sky през октомври 2016 г. След това бе излъчен по HBO през януари 2017 г., за да стигне до 150 територии.

ДС