Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Първият сняг над София от птичи поглед (снимки)

Снимка: Ясен Джибаров - Първият сняг над София от птичи поглед (снимки)

Снимка: Ясен Джибаров

Мислим си, че познаваме снега. Че отдавна няма с какво да ни изненада, развълнува или разстрои, защото сме преживели всички възможни капризи на зимата. Но всичко е въпрос на гледна точка.

Ако видим снега през прозореца на топлата стая, изпитваме сантименталното желание за топъл шоколад, одеяло и книга. Ако стъпим в кишата и мръсните преспи по улиците, се изпълваме с негодувание. Ако обаче погледнем света през очите на птица, разбираме, че досега не сме виждали цялата красота на този свят, че сме пропуснали нещо много важно – чистотата и невинността на един току-що роден сняг. Единството на милиони снежинки, съвсем различни една от друга, но обединени в чист, пухкав, недокоснат от градската поквара сняг.

Бялото е скрило мрака.

Първият сняг над София тази сутрин в 7,15, заснети с дрон от Ясен Джибаров:

Снимка: Ясен Джибаров

Снимка: Ясен Джибаров

Снимка: Ясен Джибаров

Снимка: Ясен Джибаров

Снимка: Ясен Джибаров

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах