Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първият „Трансформърс“ накарал Стивън Кинг да си тръгне от киното

Писателят сподели разочарованието си от филма на Майкъл Бей

Бъмбълбий е един от най-запомнящите се персонажи от поредицата „Трансформърс“ - Стивън Кинг обаче е виждал и по-качествено написани герои. Снимка: Стопкадър - Първият „Трансформърс“ накарал Стивън Кинг да си тръгне от киното

Бъмбълбий е един от най-запомнящите се персонажи от поредицата „Трансформърс“ - Стивън Кинг обаче е виждал и по-качествено написани герои. Снимка: Стопкадър

Стивън Кинг обикновено не е прекалено придирчив към филмите, които гледа на големия екран, но се оказва, че един е минал неговия праг на търпение. Писателят сподели в Туитър, че „Трансформърс“ е единственият филм, който го е накарал да напусне кинозалата.

Коментарът му бе предизвикан от туит на автора Линуд Баркли, който сподели, че толкова не харесал новия „Джурасик свят: Господство“, че напуснал прожекцията преждевременно, разказва „Индипендънт“. Тогава Кинг се включи в дискусията с признанието, че историята на колите-роботи не му е допаднала особено:

„Само от един филм съм си тръгвал в живота си на възрастен: Трансформърс“.

Попитан от феновете за уточнение дали има предвид анимационния филм от 1986 г., Кинг уточнява, че става дума за „първия“. Това е филмът на Майкъл Бей от 2007 г., чийто продуцент е Стивън Спилбърг. Първата част от поредицата е много успешна и има приходи от 709 млн. долара от световния боксофис.

Самият Кинг е допринесъл много за седмото изкуството – десетки негови книги имат адаптации за малкия и големия екран. Малко сред тях обаче са толкова неуспешни, че да може да се сравнят с „Трансформърс“, отбелязва „Индипендънт“. Наскоро критиците приеха с по-изразен негативизъм „Тъмната кула“ от 2017 г. и „Подпалвачката“ от 2022 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС