Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Първо издание на Националната литературна награда „Йордан Радичков“

Могат да участват всички български автори, издали сборник с разкази през последните 2 години

Писателят Йордан Радичков (1929 - 2004). Снимка: Симон Варсано - Първо издание на Националната литературна награда „Йордан Радичков“

Писателят Йордан Радичков (1929 - 2004). Снимка: Симон Варсано

Национална литературна награда „Йордан Радичков“ учреди община Берковица, съобщиха от кметството на града. Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и ще се провежда всяка година, а носителите на наградата ще бъдат обявявани на 24 октомври – рождения ден на писателя, след решение на петчленно жури. В първото издание на конкурса могат да участват всички български автори, издали сборник с разкази през последните 2 години.

Лауреатът ще получи парична премия в размер на 2000 лева, грамота от Община Берковица и статуетка по мотиви от произведения на Йордан Радичков. Втората награда е 1000 лв., а третата – 500 лв.

Журито тази година е в състав: председател Георги Господинов и членове проф. Инна Пелева, проф. Вера Ганчева, Горан Атанасов от Община Берковица и Силва Хачерян от Министерство на културата.

Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят до 31 юли 2020 г. по 5 броя от издадените си сборници с разкази, кратка творческа биография, адрес, телефон и имейл за контакт на адрес: гр. Берковица, площад „Йордан Радичков“ 4, Общинска администрация.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах