Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Първо купуваш книгата, после я снимаш

Руското Министерство на търговията опитва да защити книготърговците от злоупотреби

Любителите на селфита с книги в България все още могат да представят за прочетена книга, която току-що са видели в книжарницата. Снимка: Площад Славейков - Първо купуваш книгата, после я снимаш

Любителите на селфита с книги в България все още могат да представят за прочетена книга, която току-що са видели в книжарницата. Снимка: Площад Славейков

Снимането на книги и списания в книжарниците ще бъде забранено в Русия. Това е основният акцент от подготвяно изрично постановление на руското Министерство на промишлеността и търговията, цитирано от ТАСС.

Целта на забраната е да бъдат защитени търговците на книги, застрашени от настъплението на новите технологии. Според законодателите, честа практика е клиентите да снимат цели страници от изданията и след това да не ги купуват. Затова в постановлението се казва:

„Недопустимо е копирането и фотографирането на книги, периодични и непериодични печатни издания (брошури, албуми, картографски и нотни издания, календари и др.) на територията на търговските обекти до закупуването на тези издания“.

Според същото постановление се предвижда да се отмени задължителното наличие на книга за жалби и похвали в търговските обекти. Ще бъдат уточнени и списъци със стоки, които няма да могат да бъдат връщани или заменяни.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах