Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първо убиха баща ми: вижте трейлъра за спорната драма на Анджелина Джоли

Филмът за живота в Камбоджа по времето на червените кхмери предизвика критики заради начина, по който са избирани децата актьори

Новата драма на Аджелина Джоли ще бъде показана тази есен на кинофестивала в Торонто. Снимка: Нетфликс - Първо убиха баща ми: вижте трейлъра за спорната драма на Анджелина Джоли

Новата драма на Аджелина Джоли ще бъде показана тази есен на кинофестивала в Торонто. Снимка: Нетфликс

„Нетфликс“ публикува трейлър на First They Killed My Father („Първо убиха баща ми“), драмата на Анджелина Джоли за живота под управлението на червените кхмери, съобщава „Гардиън“.

Режисиран от Джоли, филмът е адаптация на едноименния мемоар на камбоджанската писателка и активистка Лунг Унг. Това е историята на дете, разделено насила от семейството си и принудено да стане войник, за да оцелее по време на геноцида, организиран от Пол Пот и неговите червени кхмери през 70-те години на ХХ век.

„В основата на филма е историята на Лунг“ – отбелязва Джоли. – Това е разказ за войната през очите на едно дете, но също и историята на една страна.“

Джоли е съсценарист заедно с Унг, а снимките са били в Камбоджа. Кадрите в трейлъра показват, че в четвъртия си игрален филм Джоли вече има свой режисьорски стил.

„Първо те убиха баща ми“ предизвика спорове заради начина, по който се твърди, че са избирани някои от актьорите. Според материал, публикуван в списание „Ванити Феър“, кастинг режисьорите са организирали „игра“, в която на децата, яваващи се на прослушване за главната роля, са били давани пари и от тях е искано „да си помислят за какво ще ги похарчат” – а след това парите са им били взимани обратно. Джоли оспорва верността на това описание, което според нея е „фалшиво и смущаващо“.

„Първо убиха баща ми“ ще бъде издаден от „Нетфликс“ на 15 септември. Скоро след това ще бъде показан и на филмовия фестивал в Торонто.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС