Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Първо видео от предисторията на „Троновете“

Показано на събитие за премиерната дата на услугата НВО Мах в Европа

Тронът с мечовете на покорените врагове на Таргариените отново ще бъде централен персонаж в новия сериал - Първо видео от предисторията на „Троновете“

Тронът с мечовете на покорените врагове на Таргариените отново ще бъде централен персонаж в новия сериал

НВО неочаквано зарадва феновете на „Игра на тронове“ с първи трейлър (тийзър) на „Домът на дракона“ – сериала предистория, който ще разкаже за въздигането на рода Таргариен до върховните владетели на Вестерос.

„Домът на дракона“ е проект, за който зрителите знаят от две години. Сюжетът е заимстван от „Огън и кръв“, книгата на Дж. Р. Р. Мартин, която представя историята на Таргариените още от легендарния Егон Завоевателя и описва създаването на Седемте кралства. Действието се развива векове преди събитията, вече познати от „Игра на тронове“.

Повече сюжетни детайли не се разкриват, а първият тийзър също не предлага улики. Показани са обаче всички ключови играчи – Пади Консидайн като крал Визерис Таргариен, Мат Смит като принц Демон Таргариен, Ема Д’Арси като Ренира и Оливия Кук като Алисан Хайтауър. Савана Стейн, Уил Джонсън, Джон Макмилан и Тео Нейт се присъединяват към актьорския състав като членове на семейство Веларион, съюзници на Таргариените.

В интервю от миналия месец Джорд Р. Р. Мартин, създател на света на „Троновете“, сподели, че в новия сериал ще има много повече дракони от „Игра на тронове“ – цели  17.

Трейлърът бе показан като част от пресконференция на услугата НВО Мах, на която бе съобщена датата на премиерното ѝ пускане на европейска територия. Платформата ще бъде достъпна включително и у нас и ще замени вече съществуващата НВО Go през 2022 г. Засега няма обявена конкретна дата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах