Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Първородните дъщери – успешни като Ангела Меркел

 - Първородните дъщери – успешни като Ангела Меркел

Първородните дъщери са по-амбициозни и по-успешни, установи британско изследване, съобщава в. „Дейли експрес“. Те преследват целите си повече от сестрите си и са по-амбициозни от тях. Потвърждение на това твърдение са мнозина обществени личности – политиците Ангела Меркел и Хилари Клинтън, телевизионната водеща Опра Уинфри, писателката Дж. К. Роулинг и певицата Бионсе.

Проучването на Института за социални и икономически изследвания на университета в Есекс е установило, че първородните момчета са на второ място след първородните момичета. Всичките 12 астронавти, стъпили на Луната, са най-големи или единствени деца в семействата си.

Изследването е проследило развитието на децата в 1503 семейства. Резултатите сочат, че първородните момичета са с 13% по-амбициозни от първородните момчета. Вероятността първородните да продължат образованието си след средното е с 16% по-висока, отколкото за по-малките деца в семейството.

Учените установили още една закономерност – родителите по-често имат деца с големи постижения, ако отрочетата им са родени поне през четири години. Колкото по-голяма е разликата във възрастта на децата им, толкова по-големи шансове имат за висока квалификация.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg