Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пътешественик по дирите на древни загадки

Николай Н. Нинов представя сборника си с пътеписи „Времето гледа с десет очи“

„Времето гледа с десет очи“ е плод на над 50 хиляди пропътувани километра с автомобил, 700 часа отвъд пътеките и обход на 300 обекта. Снимка: Иван Михалев/Николай Н. Нинов, Фейсбук - Пътешественик по дирите на древни загадки

„Времето гледа с десет очи“ е плод на над 50 хиляди пропътувани километра с автомобил, 700 часа отвъд пътеките и обход на 300 обекта. Снимка: Иван Михалев/Николай Н. Нинов, Фейсбук

Пътешественик, любител на древни загадки и тайни, търсач на неоткрити места – Николай Н. Нинов представя книгата си „Времето гледа с десет очи“ на 4 юли (вторник) от 18,30 часа в книжарница „Сиела“ в подлеза на Ректората. Сборникът е плод на над 50 хиляди пропътувани километра с автомобил, 700 часа отвъд пътеките и обход на 300 обекта.

Изследване на Кървавото имане до Самекипреслопът, Дяволските воденици, Губилището под крепостта на съкровищата – Нинов предлага над 10 пътеписа от мистичната България.

Богато илюстровано с цветни снимки, изданието включва и с ценен справочник с GPS-координати на скалните находки – за хората, които искат да тръгнат по стъпките на Нинов.

Представянето на „Времето гледа с десет очи“ в „Сиела“ ще бъде водено от журналистите Георги Тошев и Иван Бакалов. Гостите на премиерата ще могат да видят на голям екран и част от снимковия материал, събран от автора по време на пътешествията му.

Вижте още: ЗАЩО ПЛОЧАТА КРАЙ ЗЛАТОСЕЛ НЕ Е БОЖЕСТВЕНИЯТ КАМЪК

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90