POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пътеводител из Алеята на книгата във Варна

Пълна програма на събитието в морската столица

Повече от 60 български издателства излагат най-интересното от продукцията си на Алеята на книгата от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център в морската столица. Снимка: БГНЕС  - Пътеводител из Алеята на книгата във Варна

Повече от 60 български издателства излагат най-интересното от продукцията си на Алеята на книгата от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център в морската столица. Снимка: БГНЕС

Повече от шейсет издателства ще се включат в новата Алея на книгата във Варна, която обещава да е най-голямата до момента. Алеята се открива на 28 юли (петък), ще продължи десет дни (до 6 август) и традиционно ще заема пешеходната зона на бул. „Сливница“ – от Севастопол до самия вход на Морската градина.

В 19-те шатри този път ще има и специално място за варненски изложители. Ще видим и някои от най-големите български издателства с най-доброто от продукцията им.

Предвидени са и срещи с писатели и преводачи, дискусии и детски работилници. Сред авторите, с които читателите ще се срещнат са Ангел Ангелов, Борислав Мирчев, Владимир Димитров, Георги Томов, Елена Владова, Иван Димитров, Ивинела Самуилова, Ирина Вълчева-Кръстева, Кирил Аспарухов, Людмила Людмилова, Михаил Вешим. Ще разговаряме и с преводачите проф. Цветан Георгиев, Емил Минчев, Росица Цветанова, Райна Пенева и др.

Предлагаме ви пълен списък на културните събития от Алеята на книгата.

(за по-голям размер кликнете върху изображението)

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90