Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пътници не пуснаха в самолет сочения за терорист брадат мъж

Медиите разпространиха снимките му с предположението, че той стои зад атентата в Санкт Петербург

Иляз Никитин, набеден за терорист - Пътници не пуснаха в самолет сочения за терорист брадат мъж

Иляз Никитин, набеден за терорист

Иляс Никитин, фигуриращ в медиите като предполагаем изпълнител на терористичния акт в Санкт Петербург, не успя да се качи на самолет на московското летище Внуково. В коментар пред агенция Islam News Никитин твърди, че това се е случило заради протести на уплашени пътници.

По думите му, той преминал без проблеми паспортния контрол, но не могъл да се качи в самия самолет. Сътрудниците на службите за сигурност на летището не успели да регулират ситуацията и човекът с брадата бил принуден да изпусне полета си. Парите за билета му били възстановени.

„От авиокомпанията ми обясниха, че не могат да ме качат на този самолет. Надявам се утре да излетя с друг“, споделя Никитин.

Той добавил, че при пътуването му във вторник сутринта от петербургското летище Пулково за Москва не е имало никакви подобни пречки.

Иляз Никитин в чакалнята на летището

Снимки на Никитин, брадатия мъж с мюсюлмански одежди, бяха разпространени в медиите като на един от заподозрените за взрива в метрото. Веднага след като видял портрета си, още същия ден той се яви сам в полицията, за да съобщи, че няма нищо общо с това престъпление.

В службите за сигурност смятат, че са установили истинския изпълнител на терористичния акт. В Следствения комитет (СК) потвърдиха, че престъплението е извършено от 22-годишния Акбаржон Джалилов, пристигнал от Киргизия. По данни на СК, Джалилов е оставил втората бомба в чанта на станция „Площад Въстание“, а след това се е взривил във вагон на влака, пътуващ от „Площад Сенная“ към „Технологически институт“.

При терористичния акт загинаха 14 души, ранените са десетки.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg