Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пътно произшествие с „Откраднат живот“*

„Билборд“, опасно поставен на столичен булевард от снимачния екип на сериала, блъснат от автобус

Моментът след сблъсъка на автобус 213 в макета на билборда, когато шофьорът казва: „Дотук бяхме“. Снимка: „Забелязано в София“  - Пътно произшествие с „Откраднат живот“*

Моментът след сблъсъка на автобус 213 в макета на билборда, когато шофьорът казва: „Дотук бяхме“. Снимка: „Забелязано в София“

Досега българското кино (и не само българското) най-често нанасяше психически и естетически щети на публиката – и то само върху хората, избрали да гледат някой филм или сериал. Но популярният медицинска поредица „Откраднат живот“ премина тази граница и застраши чисто физически живота и здравето на гражданите и гости на столицата.

За необичайният случай съобщи Фейсбук-групата „Забелязано в София“. Публикувана е снимка, на която е показан „онзи момент, в който шофьорът на [автобус] 213 блъска билборд, чупи огледало и казва „дотук бяхме“. Слава богу, пострадали сред пътниците няма. А причината за сблъсъка е начинът, по който е поставен билбордът – част от него навлиза в пътното платно на бул. „Данаил Николаев“.

„Вината“ на българското филмопроизводство е, че билбордът (макет) е поставен така опасно на 05.08.2018 г., когато на мястото е сниман епизод от филма „Откраднат живот“ от продуцентска компания „Дрийм тийм“ ООД.

Екипът, поставил съоръжението, не е имал схема за временно разполагане на този декор и го е разположил самоволно и е нарушил изискванията, поставени му от Дирекция „Сигурност“, установи необичайно бързата проверка, направена от Столична община и обявена също в социалната мрежа.

На Фейсбук-страницата на Столична Община Направление „Архитектура и градоустройство“ се посочва, че „нарушителите ще бъдат глобени“. Не пише само дали опасният за движението макет на билборд е бил премахнат, но се надяваме, че вече е демонтиран.

* Часове след съобщението, от Столична община коригираха публикацията:

„Установи се, че на 05.08.2018 г. на мястото е сниман късометражен филм от продуцентска компания „АРС“ ООД.

(…)

Извиняваме се на екипа на „Дрийм тийм“ ООД за допуснатата грешка в информацията, която предоставихме. По същото време в същата отсечка на бул. „Данаил Николаев“ екипът на „Дрийм тийм“ ООД е имал разрешение за снимки на епизод от филма „Откраднат живот“.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах