Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Писател събра за бежанците повече от $1 милион

Редица автори подкрепиха благотворителната кауза

Нес обеща да удвои 10 хиляди паунда, ако те бъдат събрани благотворително... и започна ураган от дарения. - Писател събра за бежанците повече от $1 милион

Нес обеща да удвои 10 хиляди паунда, ако те бъдат събрани благотворително... и започна ураган от дарения.

Кампанията, инициирана от писателя Патрик Нес за набиране на средства за бежанците по програмата „Спасете децата“, вече е натрупала сума от над един милион долара (659 755 паунда). Авторът я стартира на 3 септември, като написа в „Туитър“, че е изтощен от отчаяно туитване. Нес мина към реални действия, като обеща да дари 10 хиляди паунда, ако същата сума бъде събрана от доброволци.

Множество писатели след него се включиха към инициативата – Джон Грийн, Филип Пулман, Сюзан Колинс, Джоджо Мойс, Франческа Симон, Кресида Кауъл, Джеси Бъртан и други. Няколко издателства са обещали по 10 хиляди паунда, ако набираната сума надхвърли 1 милион.

Още в самото начало каузата предвещаваше сериозен успех – за около денонощие стотици хора от цял се включиха в даряването и натрупата сума надхвърли 150 хиляди паунда. Сега обаче по всичко личи, че писатели и читатели нямат никакво намерение да спират с благотворителността…

Програмата „Спасете децата“ работи в над 120 държави по целия свят и е посветена на опазване на животите и правата на малчуганите, както и на помощ за тях да отключат потенциала си. Събраните от Нес пари ще бъдат насочени към Близкия изток и по-специално – към Сирия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90