Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Патриотични сексигри на Теди Москов в Сатирата

Христо Гърбов в новия спектакъл на режисьора „Тъпи ентусиасти“

Градчето Балкан карашък от новия спектакъл на Теди Москов е пълно с родолюбци и самотни жени, но деца не се раждат. Снимка: БГНЕС - Патриотични сексигри на Теди Москов в Сатирата

Градчето Балкан карашък от новия спектакъл на Теди Москов е пълно с родолюбци и самотни жени, но деца не се раждат. Снимка: БГНЕС

Двадесет и три години след последния епизод на телевизионното шоу „Улицата“ режисьорът Теди Москов отново работи с един от любимите си актьори – Христо Гърбов. Резултата публиката може да види след броени дни в Сатиричния театър в новия спектакъл „Тъпи ентусиасти“.

Текстът е дело на тандема Теди Москов – Симон Шварц. И тук, както в „Редки тъпанари“, двамата се смеят на глупостта и дребните мечти. Новата история на Москов и Шварц се случва в Балкан карашък – градче, населено с четири общности: българска, арменска, еврейска и турска. Ромската липсва – сега ще видим какво се случва, когато я няма.

Христо Гърбов е един от местните духовни пастири – родолюбеца поп Крумуртаг. Арменският поп Арарат (Кирил Бояджиев) също е голям родолюбец, Синджир ходжа (Симеон Гълъбов) не остава по-назад в родолюбието, а равинът, наречен Равин (Роберт Янакиев), е родолюбец, та родолюбец. Обладани от комедиен патриотизъм, водачите на четирите общности влизат в надпревара кой ще направи най-много деца в своя етнос. Кметът издава заповед за задължително сношение веднъж седмично – но деца не се появяват.

„Мъжете са девствени и непохватни, а с жените, останали по тия места, не бихте искали да флиртувате. Как да излезем от тази ситуация?“, питат авторите.

Отец Крумуртаг е служител на Господ, но и на държавата. Снимка: Темелко Темелков

Не се получава, а има толкова самотни жени в Балкан карашък – Първа самотна жена (Маргарита Хлебарова), Втора, още по-самотна жена (Мирослава Върбанова), Трета най-самотна жена (Стефания Кочева), Тапухи Тапухян, самотна радиоводеща в местния клон на радио „Ереван“ (Добрина Гецова), Психоложка, изключително самотна сексконсултантка (Йорданка Стефанова), Анна-Мария, удивително самотна поетеса (Добрина Гецова).

Премиерата на „Тъпи ентусиасти“ е на 22 март в Сатиричен театър „Алеко Константинов”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС