VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пътуването към ада минава през ДНК

Ани Васева, Боян Манчев и Леонид Йовчев с визуална поема – като от Бош, Данте и Блейк

Леонид Йовчев е в главната роля в новия спектакъл на „Метеора“. - Пътуването към ада минава през ДНК

Леонид Йовчев е в главната роля в новия спектакъл на „Метеора“.

„Където няма желание, там няма ад.
Където няма ад, там няма желание.”

ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс в НДК, започва новия си сезон с премиерен спектакъл на група „Метеор“. Режисьорът Ани Васева, по текст на философа Боян Манчев и с актьора Леонид Йовчев представят на 4 и 5 октомври „Пътуване към ада“ – визуална поема, поетическа фантазия, театрална оратория.

Спектакълът е посветен на еуфорията от освобождаването на формите и желанията, разказват създателите му. За пространство без време. За радостното разбесняване на фантазията, каквото е у Бош, Брьогел, Данте и Блейк.

Адът не е мястото на осъществяването или неосъществяването на желанията, а на откритието, че желанието започва и завършва в себе си. Където няма време, няма и развитие. Нещата са огледални образи на самите себе си. Пътуването към ада е пътуване към себе си, гласи концепцията на постановката: адът не предстои, адът вече се е случил. Адът е тук и сега.

Адът не е мястото на осъществяването или неосъществяването на желанията, а на откритието, че желанието започва и завършва в себе си.

Освен Йовчев, в ролите влизат още Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов.

Музиката е на Константин Марков, художник на декорите – Борис Делчев. По костюмите са работили Ани Васева (концепция), Дарина Стоименова, Емилиян Бонев, Катя Петрова, Теодора Бамбикова и Михаил Жекунов

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90