Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Павел Васев шеф на Филмовия център

Георги Чолаков е освободен

Павел Васев се пенсионира преди няколко месеца от директорския пост в Народния театър. - Павел Васев шеф на Филмовия център

Павел Васев се пенсионира преди няколко месеца от директорския пост в Народния театър.

Павел Васев бе назначен за изпълнителен директор на Националния филмов център. Бившият директор на Народния театър заема новия си пост още днес, след като заповедта му бе подписана от министъра на културата Вежди Рашидов. Досегашният изпълняващ длъжността Георги Чолаков е освободен.

Васев ще управлява един от най-скандалните сектори в културата до провеждането на конкурс за шеф на НФЦ. Преди дни Комисията за избор на изпълнителен директор на Националния филмов център не излъчи победител, тъй като нито един от четиримата (между които и самият Чолаков) кандидати не събра необходимия брой точки.

Павел Васев е управлявал Студио „Екран”, бил е зам.-министър на културата, шеф на Съюза на българските филмови дейци, директор на Българския културен институт в Москва, директор на Сатиричния и Народния театър. Преди да бъде назначен за директор на НФЦ, Васев бе съветник на министъра на културата.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах