Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Печален коледен брой на „Култура“

През юли 2018-а излиза последното издание на легендарния вестник

Детайл от първа страница на Коледния брой на в. „Култура“ - Печален коледен брой на „Култура“

Детайл от първа страница на Коледния брой на в. „Култура“

Коледният брой на вестник „Култура“ излезе с печална вест – през юли 2018-а ще излезе последният брой на изданието „с този екип и този издател“.

Редакционният коментар на брой 44 за 2017-а гласи:

„Това е последният коледен брой на тази „Култура” с този екип и този издател. В края на юли 2018 г. съществуването на вестника ще бъде прекратено и от септември ще има друга „Култура” – списание, с главен редактор Тони Николов.

А сегашната „Култура” със сегашния екип и, надяваме се, със сегашните автори ще търси нова реализация с нови идеи и нови съмишленици. За което, скъпи наши читатели, ще намерим начин да ви информираме навреме.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

К“

В интервю за „Медиапул“ неотдавна банкерът Светослав Божилов, спомоществовател на вестник „Култура“ и портала със същото име, съобщи, че през втората половина на 2018-а вестникът ще се трансформира в месечно списание и ще излиза под същото име. Той обяснява промяната с пренасочването на основните си усилия в подпомагането на хора в крайна нужда – бездомни и деца в неравностойно положение.

Първа страница на Коледния брой на вестник „Култура“, дело на художника Кирил Златков

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах