Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Печалният уестърн с Алек Болдуин подновява снимки

Продукцията постигна споразумение със семейството на мъртвата операторка, съпругът ѝ става продуцент

Алек Болдуин на снимачната площадка на „Rust“. Снимка: Инстаграм - Печалният уестърн с Алек Болдуин подновява снимки

Алек Болдуин на снимачната площадка на „Rust“. Снимка: Инстаграм

Почти година след смъртта на Халина Хътчинс, причинена от неволен изстрел на Алек Болдуин на снимачната площадка, продукцията постигна споразумение със семейството на операторката и има зелена светлина да продължи снимките. Уестърнът „Rust“ ще се завърне на снимачната площадка край Санта Фе, Ню Мексико, през януари, съобщава „Варайъти“.

„Постигнахме споразумение, което получи одобрението и на съда след жалбата ни, заведена за причиняване на смърт по непредпазливост срещу продуцентите на „Rust“, сред тях Алек Болдуин и „Rust Movie Productions“ – коментира Матю Хътчинс, съпруг на Халина Хътчинс. – Като част от това споразумение нашата жалба ще бъде оттеглена.“

Условията на сделката включват още Матю Хътчинс да участва в продукцията като изпълнителен продуцент. Други подробности не се съобщават.

„Нямам интерес да участвам във взаимни обвинения и приписване на вина на продуцентите или на господин Болдуин – допълва Хътчинс. – Всички ние вярваме, че смъртта на Халина бе трагичен инцидент. Благодарен съм, че продуцентите и цялото общество от развлекателните изкуства се обедини, за да отдаде почит на последната творба на Халина.

42-годишната Хътчинс почина по време на репетиции за снимки, когато Болдуин упражнявал предстояща сцена с револвер Колт. Актьорът, който бил уверен, че оръжието не е заредено, трябвало да го насочи към камерата, но когато това се случило, колтът произвел изстрел с истински, а не реквизитен куршум, каквато била първоначалната идея. Въпросът как реални муниции са се озовали на снимачната площадка е обект на няколко съдебни спора.

Жалбата за причиняване на смърт по непредпазливост бе внесена в съда през февруари, а в документите вдовецът на Хътчинс заяви, че смъртта на съпругата му е пряк резултат от немарливост на снимачната площадка в опит да се спестят пари от бюджета.

„По време на този труден процес всеки заяви желание да постъпим така, както е най-добре за 9-годишния син на Халина – каза в изявление Люк Никас, адвокат на Болдуин. – Благодарни сме на всички, които допринесоха за разрешението на тази трагична и болезнена ситуация.“

Режисьорът Джоел Суза, ранен в рамото при изстрела, убил Хътчинс, също ще се завърне към продукцията.

„Онези от нас, които имаха достатъчно късмет да прекарват времето си с Халина, знаят, че тя беше изключително талантлива, мила, креативна и извор на силна позитивна енергия – каза той в изявление. – Щеше ми се единствено светът да бе научил името ѝ при други обстоятелства, тъй като съм убеден, че това щеше да се случи през чудесната ѝ работа.“

Прокуратурата в Ню Мексико все още не е взела решение дали ще повдигне обвинения срещу Болдуин и останалите от екипа, замесени в инцидента. Разследване проведоха и от ФБР, агентите установиха, че револверът няма как да е произвел изстрел, без да е бил натиснат спусъкът му, оспорвайки по този начин твърдението на Болдуин в интервю, че не е натискал спусъка.

Разследването отдели специално внимание на участието на оръжейника на продукцията в инцидента, Хана Гутиерез-Рийд. Постигането на сделка между продукцията и семейство Хътчинс по никакъв начин няма да повлияе на решението на прокуратурата в Ню Мексико, заявиха от администрацията на обвинителния орган.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg