Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Пендачанска напусна Обществения съвет на БНР заради пропагандата за Путин от Волгин

Не приема името ѝ да се свързва с медия, която дава ефир за дезинформация и фалшиви новини

Александрина Пендачанска. Снимка: Личен архив - Пендачанска напусна Обществения съвет на БНР заради пропагандата за Путин от Волгин

Александрина Пендачанска. Снимка: Личен архив

Оперната певица Александрина Пендачанска подаде оставка от Обществения съвет на БНР. За решението си тя съобщи в късните часове на 10 април в профила си във Фейсбук.

Причината за оставката е последното предаване на Петър Волгин в ефира на БНР, уточнява певицата. В обръщението си до генералния директор на БНР Милен Митев Пендачанска заявява, че не желае името ѝ да бъде свързвано с медия, която разпространява дезинформация и фалшиви новини чрез предаването „Политически некоректно“. Възмущението ѝ е свързано с пропагандата, която Волгин провежда в полза на агресора Русия и Владимир Путин.

Ето и целият текст на публичната оставка на Александрина Пендачанска:

„До
Генералния директор на БНР
Г-н Милен Митев

Уважаеми г-н Митев,

Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско национално радио.

След серия разменени писма между Вас и Обществения съвет и след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио.

В условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната – агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах