Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пендачанска, прима и в живота (видео)

Певицата призова от сцената на зала 1 в НДК да помогнем на изоставените деца в България

Александрина Пендачанска откри Новогодишния музикален фестивал в НДК. Снимка: Мат Хенек - Пендачанска, прима и в живота (видео)

Александрина Пендачанска откри Новогодишния музикален фестивал в НДК. Снимка: Мат Хенек

Оперната прима Александрина Пендачанска призова от сцената на зала 1 на НДК да помогнем на изоставените деца на България. Апелът на певицата бе в края на концерта й на 2 декември, който даде начало на Новогодишния музикален фестивал в Двореца на културата. С диригентката Сперанца Скапучи и оркестъра на Пловдивската опера тя представи арии от Моцарт, Верди и Росини.

„Скъпи приятели, благодаря ви, че сте тук на този вълнуващ за мен момент – каза Пендачанска. – На тази сцена пях за първи път преди 28 години. И тъй като всеки път като пея в България, все имам някаква годишнина, сега ще ви кажа, че сега нямам никаква годишнина – днес пея просто за удоволствие.

Александрина Пендачанска и диригентката Сперанца Скапучи

Александрина Пендачанска и диригентката Сперанца Скапучи

 

Искам да ви помоля за един жест. Включих се в дарителска кампания на Фондация „Бъдеще за нашите деца“. Аз съм била благословена, имала съм късмета да живея сред любов и топлина в много хубаво семейство. Но не всички деца имат този шанс. А всички го заслужаваме. Моля ви, който има възможност, когато си тръгнете от тук да напишете SMS на телефоните си 17 777 с текст DMS DETSTVO. Благодаря ви от цялото си сърце!“

Изпратете SMS на телефон 17 777 с текст DMS DETSTVO в подкрепа на изоставените деца в България. Всяко дете има нужда от семейство. Призив на Alexandrina Pendatchanska от сцената на зала 1 на НДК. Една кампания на Фондация „За нашите деца“.

Posted by Nayo Titzin on Wednesday, December 2, 2015

 

Следващият спектакъл от Новогодишния музикален фестивал в НДК (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА) ще бъде на 18 декември в зала 1 с прочутия бас Орлин Анастасов. Заедно с грузинския тенор Михаил Шешаберидзе, сопраното Таня Иванова, Венцеслав Анастасов (баритон), Димитър Станчев (бас), Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, Анастасов ще изпълни арии на Верди, Мусоргски и Чайковски. Българската публика ще има шанс да чуе премиерно творба, композирана от Мартин Пантелеев, който ще дирижира концерта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg