Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пендачанска в прегръдка с Ал Пачино

Двамата се запознават в операта в Санта Фе след премиера на Александрина в „Саломе“

Ал Пачино проявил интерес към интерпретацията на българската певица в „Саломе“. Снимки: Найо Тицин - Пендачанска в прегръдка с Ал Пачино

Ал Пачино проявил интерес към интерпретацията на българската певица в „Саломе“. Снимки: Найо Тицин

Александрина Пендачанска се впусна в разговор за операта с Ал Пачино, приключил с прегръдка. Големият актьор се запозна с българската звезда на парти в операта в Санта Фе, щата Ню Мексико. На 18 юли Пендачанска излезе премиерно в образа на Саломе в спектакъла по творбата на Рихард Щраус, постановка на британския режисьор Даниъл Слейтър, а ден по-късно Пачино представи там своя документален филм Wilde Salome.

След блестящата премиера на оперния спектакъл американски вестници излязоха със заглавия „Алекс Пенда хипнотизира, „Саломе“ трябва да се гледа“. Ал Пачино обаче не е успял да гледа Александрина на сцената, защото същата вечер е имал представление, разказа пред „Площад Славейков“ съпругът на певицата Найо Тицин, който присъствал на срещата с актьора.

Освен филма на Ал Пачино, в Санта Фе е имало прожекция и на филмирана версия на пиесата „Саломе“ на Оскар Уайлд. По-късно същата вечер Даниъл Слейтър представил Александрина на Ал като своята Саломе. И версията на Уайлд станала повод за увлекателна дискусия между Пендачанска и Пачино след запознанството им.

Ал Пачино проявил интерес към интерпретацията на българската певица в този образ. Найо Тицин разполагал с копие на своя документален филм „Да разкриеш Саломе“ с участието на Александрина Пендачанска и му го подарил.

В момента Тицин е в преговори за правата на филма на Пачино, за да бъде показан и в София.

Вижте кадрите от срещата на Пачино и Пендачанска:

Pendachanska_Al

Pendachanska_Al3

 

Pendachanska_Al7

Pendachanska_Al8

Pendachanska_Al9

Pendachanska_Al11

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg