Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Перото“ като джазклуб

Какво четат Михаил Йосифов, братя Владигерови, Ангел Заберски и Стунджи, когато не свирят?

Снимка: Орлин Огнянов/НДК - „Перото“ като джазклуб

Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Единственият джазклуб в София, където ще бъде напълно в реда на нещата посетителите да четат, докато слушат музика, е „Перото“. В края на август в литературния клуб на НДК ще се провеждат и концерти – и то с участието на популярни имена.

В началото на всяка от джаз срещите ще бъде словото – музикантите ще въведат публиката в темата на предстоящите си изпълнения с кратък откъс от литературно произведение. Но някои вероятно просто ще споделят любимото си заглавие.

Първи литературните си предпочитания ще разкрие квартетът на Ангел Заберски, в който са още Михаил Йосифов (тромпет), Борис Таслев (контрабас) и Борислав Петров (ударни). Концертът им е на 28 август.

На 30 август „Перото“ ще влезе в джаза с триото на пианиста Живко Петров – JP3, заедно с Веселин Веселинов-Еко (бас) и Димитър Семов (ударни). Внуците на Панчо Владигеров – братята Александър и Константин – заедно със Стоян Янкулов-Стунджи (перкусии) очакват ценители на 6 септември.

Концертите от поредицата „Джаз в Перото“ започват в 20 ч. Билетите се продават на касите на НДК, онлайн, както и на входа на „Перото“ – час преди концерта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах