Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Песента на ветровете“ в Театър „Азарян“

Концертът с авторска музика на Петър Дундаков ще бъде заснет от режисьора Виктор Божинов

Авторските пиеси на Петър Дундаков ще бъдат изпълнени от Камерен Ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на проф. Пламен Джуров. Снимка: Антон Кръстев - „Песента на ветровете“ в Театър „Азарян“

Авторските пиеси на Петър Дундаков ще бъдат изпълнени от Камерен Ансамбъл „Софийски солисти“ под диригентството на проф. Пламен Джуров. Снимка: Антон Кръстев

„Песента на ветровете“, мултимедийният спектакъл на композитора Петър Дундаков, се завръща в Театър „Азарян“. Третото му издание ще бъде на 1 юли, концертът ще обедини някои от най-добрите интерпретатори на класическа, народна и джаз музика с визуални елементи.

„Песента на ветровете“ – по идея и музика на Дундаков – още с първото си издание през 2019-а става носител на Наградата на Столична община за 2019 г. За втори път концертът се проведе през април 2021 г. и се утвърди като широкообхватна платформа, която обединява различни музикални стилове и картина.

Във визуалната среда, създадена от Иван Богданов от „Fin Film“, ще звучат авторските пиеси на Дундаков за струнен оркестър, сопрано и флюгелхорн. Между изпълнителите на сцената са Камерен ансамбъл „Софийски солисти” под диригентството на проф. Пламен Джуров, тромпетистът Росен Захариев, певиците Гергана Димитрова (солист на „Мистерия  на българските гласове” и „Ева квартет”) и Пламена Гиргинова.

Събитието ще бъде заснето от режисьора Виктор Божинов, за когото това е поредна творческа среща с Дундаков – композиторът е създал музиката за филмите „Възвишение“ и „Голата истина за група „Жигули“.

Петър Дундаков е носител на награда „Маестро Димитър Вълчев“, има номинации и награди за театрална музика „Икар“ и „Аскеер“. Композитор и музикален продуцент е на „БууЧииМиш” (2018) – албума на „Мистерия на българските гласове” с участието на австралийската певица Лиса Джерард. Музикален директор е на концертните изяви на проекта „БууЧииМиш” в София, Пловдив, Брюксел, Париж, Берлин, Рим и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС