Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Пешеходна Алея на книгата в идеалния център на София

Премиерът акад. Николай Денков ще открие официално събитието пред НДК

Алея на книгата в София тази седмица ще се простира в пешеходната зона на бул. „Витоша“ и в градината пред НДК. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Пешеходна Алея на книгата в идеалния център на София

Алея на книгата в София тази седмица ще се простира в пешеходната зона на бул. „Витоша“ и в градината пред НДК. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

„Алея на книгата – София 2023“ ще премине в рамките на националната кампания „Кауза Грамотност“, съобщиха от Асоциация „Българска книга“. От днес, 4 септември, до неделя, 10 септември, 144 издателства ще представят десетки хиляди книги в 58 шатри по пешеходния столичен булевард „Витоша“ и част от градинката пред НДК.

Идеята, казват от АБК, е „книгите да отидат при хората, за да повишат мотивацията им за четене“.

Министър-председателят акад. Николай Денков и Десислава Алексиева – председател на УС на АБК, ще дадат официален старт на културното събитие в първия ден на Алеята от 11 ч. в Литературния кът пред НДК (шатра 40).

Очаква се да присъстват официални лица от Президентството на Република България, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Столична община, СО Район „Средец“, СО Район „Триадица“, Национално сдружение на общините в Република България, Асоциация на индустриалния капитал, известни писатели, издатели, преводачи, илюстратори.

„Алея на книгата“ – София е част от културния календар на Столична община 2023 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90