Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Петруния, Поетите, Момо, Виновният

Най-интересните събития от 28 септември до 4 октомври 2020 г. с „Фантастико“

Господ съществува, името ѝ е Петруния

Господ съществува, името ѝ е Петруния

Южен парк II

28.09.2020

18:00

Северномакедонският филм, който се увенча с наградата „Lux“ на Европейския парламент през 2019-а, ще има прожекция на Летния фестивал на София като част от програмата на „София филм фест“. Продукцията на Теона Митевска разказва историята на Петруния – дръзка, предизвикателно упорита и безработна млада жена, която хваща кръста в реката по време на традиционно мъжко съревнование на голям религиозен празник. В общество с патриархални ценности тази победа ѝ носи само проблеми. Но Петруния не се предава.

Поетите Live

Поетите Live

Онлайн и в „София лайв клуб“

28.09.2020

21:30

Любими български актьори отново ще рецитират произведения на любими български поети. Събитието трябваше да се проведе на 8 март, но заради коронавирусната пандемия провеждането му бе отложено с близо половин година. Поради големия интерес, „Поетите“ за първи път ще се проведе и онлайн срещу заплащане. 

„Момо“ вече в НДК

„Момо“ вече в НДК

Театър „Азарян“

30.09.2020

19:00

В спектакъла по романа на Михаил Енде режисьорката Веселка Кунчева ни показва как да гледаме на света с очите на децата. Отрупано с номинации и награди, представлението се игра дълго време в Младежкия театър, а сега започва нов живот на сцената на Театър „Азарян“. Участват Ева Данаилова, Вежен Велчовски, Светослав Добрев и др. Сценографията, костюмите и куклите са на Мариета Голомехова.

Виновният

Виновният

Народен театър, Голяма сцена

30.09.2020

19:00

„Виновният“ е горчива комедия на нравите, в която актьорите и зрителите заедно застават пред въпроса те или времето са „виновният”. Димитър Димов пише „Виновният“ в епоха, прегърбена от вини, отбелязва режисьорът на спектакъла Юрий Дачев. Към многото ѝ чудовищни изкривявания принадлежи и лицемерната безпрекословност, с която отричаме или пренебрегваме непредвидимата сила на чувствата. Участват Стоян Пепеланов, Илиана Коджабашева, Христо Чешмеджиев и други.

Светлин Русев и Софийската филхармония

Светлин Русев и Софийската филхармония

Зала „България“

01.10.2020

19:00

Знаменитият български цигулар Светлин Русев излиза на сцената на мястото на Гидон Кремер, който бе възпрепятстван от пандемичните условия и няма да може да пътува за столицата. Солистът ще представи Концерт за цигулка, оп.64 на Менделсон. Във втората част на вечерта ще звучи „Просветлена нощ“ на Шьонберг. Диригент на концерта е Найден Тодоров.

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах