Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Петстотин патрона иззети от продукцията с Алек Болдуин

Използваното оръжие не било реквизитно, а автентичен револвер Колт .45

Алек Болдуин на снимачната площадка на „Rust“. Снимка: Инстаграм - Петстотин патрона иззети от продукцията с Алек Болдуин

Алек Болдуин на снимачната площадка на „Rust“. Снимка: Инстаграм

Около 500 патрона са иззети от снимачната площадка на уестърна „Rust“, където актьорът Алек Болдуин простреля смъртоносно операторката Халина Хътчинс, съобщи шерифът на Санта Фе Адан Мендоза на среща с медиите на 27 октомври. Повдигането на обвинения не е изключено като вариант и никой не е освободен от отговорност, потвърди Мендоза думите на окръжния прокурор на Ню Мексико.

Мунициите, иззети от снимачната площадка от ранчото в близост до Санта Фе, са комбинация от халосни патрони и „такива, които подозираме, че са истински“, казват от полицията. Властите смятат, че са се сдобили с куршума от фаталния инцидент – той е бил изваден от рамото на режисьора Джоел Суза и се смята, че преди това е преминал през тялото на Хътчинс. Засега от снимачната площадка на продукцията са иззети близо 600 предмета за целта на разследването.

63-годишният Болдуин може да получи обвинения като продуцент на уестърна. Правни експерти коментират, че той едва ли ще носи отговорност като актьор, тъй като преди това оръжието е преминало през ръцете на „оръжейника“ на филма и на асистент режисьора.

„Всякакви варианти са възможни – коментира Мери Кармак-Алтуис, прокурор на щата Ню Мексико. – Засега няма да коментирам обвиненията, дали ще ги има и срещу кого. Все още не може да отговорим на този въпрос, докато не завърши по-детайлното разследване. Засега никой не е в безопасност.“

„Предстои да установим как истинските патрони са се озовали там, защото не би трябвало да ги има – допълни Мендоза. – Мисля, че фактите са ясни – господин Болдуин е получил оръжие. То е било истинско и е изстреляло истински куршум, убивайки госпожа Хътчинс и ранявайки господин Суза.“

Въпросното оръжие не е реквизитно, заявиха от полицията, а е автентичен револвер Колт .45. Шерифът потвърди, че преди да попадне у Болдуин, оръжието е било прегледано от „оръжейника“ Хана Гутиерес и асистент режисьора Дейв Холс. Гутиерес е признала пред полицаите, че не е проверила всички патрони в оръжието. Холс го взел и го подал на Болдуин, обявявайки преди това, че револверът е безопасен.

Преди дни стана ясно, че асистент режисьорът Дейв Холс е проявявал небрежност при работа с оръжия и в минали продукции.

Вижте още: ОПЛАКВАНИЯ И ПРЕДИ ОТ АСИСТЕНТА, ПОДАЛ ЗАРЕДЕНОТО ОРЪЖИЕ НА АЛЕК БОЛДУИН

Оказва се, че Гутиерес също има случаи на невнимание – през август тази година Никълъс Кейдж демонстративно е напуснал снимачната площадка на филма „The Old Way“, тъй като 24-годишната експертка по оръжията не спазвала протоколите за безопасност, съобщава „Ню Йорк Поуст“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах